Tinerii din Timişoara care trebuie să primească de la primărie teren pentru casă au ajuns în culmea disperării

Tinerii din Timişoara care trebuie să primească de la primărie teren pentru casă au ajuns în culmea disperării

Tinerii care au hotărâre de atribuire a unui tteren pentru locuinţe vor să îşi primească parcelele FOTO Arhivă

Primăria Timişoara a pus la bătaie 128 de parcele pentru casă dedicate tinerilor. Chiar dacă lista finală a beneficiarilor a fost aprobată în aprilie, Primăria Timişoara nu a făcut încă punerea în posesie. Motivul: Curtea de Conturi a descoperit nereguli pentru care a dispus reanalizarea dosarelor.

Timişorenii beneficiari Legii 15, care le permite tinerilor până în 35 de ani să primească gratuit, în anumite condiţii, teren pentru construirea unei locuinţe, au ajuns în pragul disperării. La mai bine de doi ani de la întocmirea primei liste de beneficiari şi mai bine de jumătate de an de la aprobarea listei finale, tinerii care se regăsesc pe listă încă nu au fost puşi în posesie.

Într-o scrisoare deschisă, atribuită mai multor beneficiari, o tânără din Timişoara acuză primăria de incompetenţă. „Am fost convocaţi în cursul lunii mai 2019 pentru a alege una din parcelele disponibile pentru a fi repartizate. Lista cuprinzând opţiunile beneficiarilor Legii 15/2003 şi implicit opţiunea subsemnaţilor a fost aprobată prin HCL 301/14.06.2019. Având in vedere că fiecare dintre noi am contactat de nenumărate ori Comisia şi Primăria Timişoara, ni s-au comunicat de fiecare data diverse motive superficiale de amânare, fără informaţii suplimentare referitoare la situaţia concretă a procedurii. Mai mult decatatat, singura noastră sursă de informaţii mai concrete a fost presa locală, lucru care denotă nepăsarea şi indolenţa autorităţii locale vis a vi de situaţia noastră. (..) Iniţiativa atribuirii acestor terenuri a aparţinut Primăriei, subsemnaţii fiind doar persoane care au depus documentele solicitate de autoritatea locală. Faptul că procedura se tergiversează deja de aproape 3 ani (!) denotă incompetenţa persoanelor care au implementat această atribuire”, se arată în scrisoarea deschisă adresată primarului Robu.

Atribuirea terenurilor, blocată după un control al Curţii de Conturi

Viceprimarul Farkas Imre, preşedinte al comisiei de atribuire a terenurilor, a declarat pentru „Adevărul” că Primăria Timişoara a fost gata să îi pună în posesie pe tineri, dar în urma unui control realizat în cursul acestei veri la Primăria Timişoara, Curtea de Conturi a dispus reanalizarea dosarelor. „Curtea de Conturi a lăsat măsuri ca să reanalizăm toate dosarele. Toţi cei care au fost ales şi au ales parcelă primesc, dar trebuie să suplimentăm cu cinci persoane”, a declarat viceprimarul. Cu alte cuvinte, Primăria Timişoara i-a nedreptăţit pe cinci dintre tinerii care au depus cereri pentru a primi teren, iar acum municipalitatea trebuie să găsească cinci parcele şi pentru aceşti tineri. Viceprimarul Farkas Imre a declarat că acest lucru se va întâmpla numai dacă Curtea de Conturi este de acord cu măsura. Viceprimarul nu a putut preciza când vor putea fi făcute punerile în posesie pentru terenurile pentru care s-a făcut deja atribuirea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: