Timişorenii, mulţumiţi de spaţiile verzi din oraş. Parcarea, cea mai mare problemă din capitala Banatului

Timişorenii, mulţumiţi de spaţiile verzi din oraş. Parcarea, cea mai mare problemă din capitala Banatului

Telpark Timisoara este implementat şi la Reşiţa

Studiul realizat de studenţii Facultăţii de Sociologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara arată că cetăţenii sunt foarte mulţumiţi de spaţiile verzi din oraş. Problema locurilor de parcare este, însă, cea mai arzătoare. 

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu ocazia practicii de specialitate, studenţii de la Facultatea de Sociologie au realizat o cercetare care a urmărit mai multe obiective, printre care şi gradul de mulţumire al timişorenilor faţă de anumite aspecte administrative din oraş. Astfel, peste 80 la sută din cei intervievaţi s-au declart foarte mulţumiţi de spaţiile verzi din Timişoara. Cetăţenii s-au arătat foarte mulţumiţi şi de serviciile de colectare a gunoiului, dar şi de ordinea şi liniştea publică din oraş, respectiv de curăţenia străzilor şi trotuarelor, mai mult de 70 la sută dintre cei intervievaţi fiind satisfăcuţi de calitatea acestor servicii. 

Domeniile cu probleme

Potrivit studiului, cea mai mare nemulţumire a timişorenilor o reprezintă situaţia locurilor de parcare, 80 la sută din repondenţi fiind nemulţumiţi din cauza lipsei locurilor de parcare. Situaţia spitalelor şi fluenţa traficului sunt alte nemulţumiri ale timişorenilor, care sunt revoltaţi şi de modul în care funcţionează sistemul Telpark şi de modul în care este gestionată problema câinilor fără stăpân. 

Studiul a fost realizat în luna decembrie, pe un eşantion de 981 de persoane. Marja de eroare este de +/ - 3 la sută


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările