Timişoreanul Saşi Vuşcan şi-a deschis şcoală privată de muzică în Canada

Saşi Vuşcan a plecat definitiv în Canada, în anul 2002. După cinci ani a reuşit să deschidă o şcoală privată, la Toronto. Acum îşi permite să revină la Timişoara, în vacanţă de două luni şi jumătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Saşi Vuşcan este cel care a înfiinţat trupa Jais, la începutul anilor 2000. Pe când era în plină glorie, timişoreanul a decis să lase totul şi să plece în Canada. „Ajunsesem în vârf şi mi-am dat seama că nu e nimic interesant acolo. Nu am vrut să mă văd alăturat cu tot felul de dansatoare. Mi-a fost greaţă. Nu am mai putut să înghit”, a spus Saşi Vuşcan. Acesta a plecat în Toronto, unde a reîntregit familia, mama şi sora lui fiind de mulţi ani plecate din ţară. După o perioadă dificilă la început, Saşi şi soţia lui, Cosmina au decis să deschidă o şcoală privată de muzică. „Avem patru săli de clasă, şapte profesori. Este un sistem care în România ar semăna cu meditaţii”, a mai declarat muzicianul.

Concediu de două luni şi jumătate

Afacerea a mers cât se poate de bine, iar de la 60 de elevi cât au fost la început, numărul lor s-a dublat. „Se învaţă pian, vioară, chitară şi voce. Avem şi o formaţie de copii. A fost uşor pentru că în Canada aproape fiecare casă are un pian. Există o cultură pentru muzică”, a mai declarat Saşi Vuşcan. Acum, Saşi şi soţia îşi permit să plece în concedii de câte două luni şi jumătate. „Mă gândesc să deschid şi în România o şcoală de tutoring. E total diferit de sistemul românesc. Aici e mai strict, mai rigid, iar noi vrem să îi aducem mai aproape de realitate“, a mai spus Saşi. Acesta nu s-a rupt de Timişoara, unde şi-a cumpărat o casă şi unde vine de câte ori are ocazia. "Fac doar nouă ore cu avionul până acasă. Din păcate nu exită cursă din România spre Toronto aşa că sunt nevoit să mă duc la Viena sau Budapesta", a afirmat Saşi Vuşcan.

Concert Jais în enotecă

În Canada, artistul mai are un studio şi o casă de discuri. "Am scos 16 discuri, dintre care trei cu Jais. Trupa nu s-a desfinţat niciodată. Am continuat activitatea în Canada", a mai spus artistul. Saşi Vuşcan are o serie de proiecte de muzică experimentală. A realizat şi coloana sonoră pentru documentare: pentru Histroy Chanel, E Chanel şi pentru sculptorul Petre Nica.

Pe data de 2 octombrie, timişorenii vor putea asculta Jais într-un concert aniversar 10 ani, în Enoteca de Savoya.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările