Timişoara: Ruga Bănăţeană, în premieră la Paris

Timişoara: Ruga Bănăţeană, în premieră la Paris

Timişoara: Ruga Bănăţeană, în premieră la Paris

Sărbătoarea bănăţenilor ajunge pentru prima dată peste graniţele ţării.

Francezii au parte, la mijlocul lui septembrie, de o porţie autentică de folclor bănăţean. Solişti de muzică populară şi ansambluri folclorice bănăţene îi vor invita pe românii stabiliţi în Franţa să-şi aducă aminte de jocul tradiţional, în zilele de 12 şi 13 septembrie, la Ambasada României de la Paris.  Sărbătoarea găzduită de străzile pariziene va fi dublată de Ruga Timişoarei, care va avea loc în aceeaşi perioadă, în capitala Banatului. „Este pentru prima dată când Ruga Bănăţeană ajunge peste hotare. Ea a mai avut loc la Bucureşti, dar anul acesta iese, pentru prima dată, din ţară”, a declarat profesorul Ioan Haţegan, profesorul Societăţii Culturale „Banatul” din Timişoara.

"Ruga Bănăţeană" are loc în Franţa la iniţiativa preotului Constantin Târziu, care slujeşte la Catedrala Metropolitană Sfinţii Arhangheli din Paris şi care este originar din comuna bănăţeană Belinţ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările