Timişoara: Regiunea pe scurt

Timişoara: Regiunea pe scurt

Timişoara: Regiunea pe scurt

Cele mai importante ştiri din regiune publicate în cotidianul "Adevărul" şi ediţiile locale ale cotidianului "Adevărul de Seară".

HUNEDOARA
Tabără la mare pentru copii săraci


Aproape 500 de copii cu probleme sociale îşi vor petrece vacanţa de vară la mare. Printr-un program al Direcţiei Judeţene de Tineret, tinerii vor beneficia de cazare şi masă gratuite. Copiii cu situaţii financiare precare trebuie să figureze în evidenţa primăriilor din judeţ drept cazuri sociale.

ARAD
Produse contrafăcute


Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au descoperit, ieri, într-un tir ce transporta produse din Grecia pentru o firmă din Ungaria, pantofi sport şi apă de parfum susceptibile a fi contrafăcute. Grecul Georgis C., de 68 de ani, transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, aer condiţionat şi apă minerală.

CARAŞ-SEVERIN
Planuri pentru autostradă


O autostradă care să facă legătura între judeţele Caraş-Severin, Arad şi Timiş este cel mai recent plan de viitor îndepărtat anunţat de Consiliul Judeţean (CJ) Caraş. Viitoarea autostradă ar urma să treacă pe lângă oraşul Lipova, iar reprezentanţii CJ speră ca lucrările să înceapă anul acesta.

ARAD
Romi „purecaţi“ de oamenii legii

Locuinţa unor rromi din cartierul Aradul Nou a fost precheziţionată, ieri, timp de mai multe ore de poliţişti, care au căutat arme şi aur. Vecinii celor percheziţionaţi susţin că romii au câştigat de două ori la loterie în Olanda şi că se lăudau cu luxul în care trăiesc.

CARAŞ-SEVERIN
Internet de mare viteză, în satele cărăşene

Satele cărăşene pot să beneficieze de fonduri UE pentru reţele proprii de acces la internet. Primăriile pot depune cereri de finanţare la agenţiile de dezvoltare. Comisia Europeană are un fond de investiţii de un miliard de euro pentru conectarea zonelor rurale la Internet.

TIMIŞOARA
Alphaville în concert


Celebra formaţie germană Alphaville va cânta de Ziua Timişoarei. Hituri precum „Big in Japan” sau „Forever Young” vor putea fi ascultate în Piaţa Unirii, în 3 august. Cu o zi înainte, în 2 august, va concerta artistul sârb Boban Markovici. Accesul la concerte este  liber.

ARAD
A început cercetarea Mureşului

Specialiştii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş“ au început cercetările în mai multe comune din Defileul Mureşului. Cercetările se derulează în cadrul proiectului care are ca scop conservarea habitatelor naturale şi a speciilor valoroase, finanţat din fonduri europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: