Timişoara a rămas fără servicii de întreţinere a iluminatului public. Becurile de pe străzi vor fi schimbate de RATT, dar nu se ştie de când

Timişoara a rămas fără servicii de întreţinere a iluminatului public. Becurile de pe străzi vor fi schimbate de RATT, dar nu se ştie de când

Regia Autonomă de Transport Timişoara se va ocupa şi de întreţinerea iluminatului public FOTO Arhivă

Timişoara a rămas de două săptămâni fără servicii de întreţinere a iluminatului public după ce contractele cu firmele Aem şi Elba au expirat. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că serviciile de întreţinere a sistemului de iluminat public vor fi asigurate de RATT. Robu nu a putut preciza o dată la care problema va fi rezolvată.

Incapabilă să asigure un transport public de calitate, situaţie reclamată atât de cetăţeni cât şi de primarul Nicolae Robu, Regia Autonomă de Transport Timişoara (RATT) va prelua şi serviciile de întreţinere a iluminatului public din oraş. Contractele pentru aceste servicii, încheiate între primărie şi firmele Aem şi Elba, au expirat în urmă cu două săptămâni, iar noi înţelegeri nu au fost încheiate. Astfel, Timişoara nu are în momentul de faţă un contract de întreţinere a iluminatului public.

Potrivit primarului Nicolae Robu, serviciul va fi preluat de RATT, dar nu se ştie când se va întâmpla acest lucru. „Domnul Director al Direcţiei Edilitare, Chiş Culiţă şi domnul director al RATT, domnul Goia, pretind că RATT-ul este în stare să resolve problema, că şi-a format oameni şi îşi mai angajează, astfel încât să avem un serviciu de iluminat public mai bun, în condiţiile în care Enel-ul furnizează energia electrică”, a declarat primarul Nicolae Robu. Edilul a declarat că, deşi l-a numit în trecut incompetent pe directorul RATT, crede că regia poate să se ocupe şi de iluminatul public.

Întreţinerea sistemului de management al traficului, picată la vot

Un alt serviciu de care Timişoara nu beneficiază în momentul de faţă este acela de întreţinere a sistemului de management al traficului, proiect realizat din bani europeni. Primarul Nicolae Robu a propus atribuirea serviciului de mentenanţă a sistemului de management al traficului Societăţii de Drumuri Municipale, aflate în subordinea Consiliului Local. Proiectul a fost respins după ce consilierii PMP, PSD+ALDE şi independentul Adrian Orza au votat împotrivă. „Nu am nimic împotriva SDM-ului şi a principiului că societăţile primăriei să se ocupe de anumite activităţi, dar urmează ca Societatea de Drumuri Municipale să se ocupe de servicii de IT, societaeta de transport să se ocupe de iluminat. Aici e semnul meu de întrebare”, a declarat consilierul independent Adrian Orza. Respingerea proiectului de mentenanţă a sistemului de management al traficului a fost un nou prilej pentru primarul Nicolae Robu (PNL) de a le declara război consilierilor PSD. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările