Timişoara: Proiect SF pentru sistemul medical

Timişoara: Proiect SF pentru sistemul medical

Timişoara: Proiect SF pentru sistemul medical

Rectorul Universităţii de Medicină a prezentat proiectul Institutului de Oncologie.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au declarat şi acum trei ani, şi anul acesta că în Timişoara urmează să se construiască un Spital Regional de Urgenţă. După cum a spus Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, spitalul va avea 450 de paturi şi va fi gata peste cinci ani. Tot şefii ministerului au promis şi transformarea clădirii părăsite a viitorului Spital Municipal de pe Calea Torontalului într-un Institut Oncologic Regional. Amenajarea zidurilor goale ar putea dura patru ani, deşi construcţia Spitalului Municipal nu s-a încheiat după 15 ani de la începerea ei.

 „Din câte ştiu, există finanţări externe pentru cele două spitale”, a declarat, în această dimineaţă, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie, Ştefan Drăgulescu. Rectorul a mai spus că după construirea Spitalului Regional, mai multe clinici, printre care cea de Hematologie şi Chirurgia Oncologică, se vor muta în clădirea acestuia.

Spital între ziduri părăsite


Clădirea părăsită de pe Calea Torontalului care va deveni Institut de Oncologie, ar fi trebuit să fie viitorul sediu al unui spital municipal. Promisiunile nu au fost însă de ajuns pentru a transforma zidurile într-un adevărat spital nici după 15 ani. Construcţia Spitalului Municipal de pe Calea Torontalului a început în anul 1994. Pe atunci, clădirea aparţinea statului român. Dacă până în anul 2000 construcţia a fost de mai multe ori întreruptă, după 2000 statul nu a mai alocat bani, iar lucrările au fost oprite definitiv.

Mai apoi, clădirea a trecut în proprietatea primăriei din Timişoara. Pentru că în anii care au urmat nu a venit niciun ajutor din partea statului, reprezentanţii Primăriei au încercat realizarea unui parteneriat public-privat. Între timp, clădirea părăsită îşi aşteaptă tencuiala, geamurile, paturile, ustensilele medicale şi bolnavii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: