Timişoara: Patronii din Banat, dascăli de muncitori

Timişoara: Patronii din Banat, dascăli de muncitori

Timişoara: Patronii din Banat, dascăli de muncitori

Printre posturile greu de acoperit se numără cele de ingineri de producţie sau de vânzări.

Muncitori calificaţi, ingineri sau reprezentanţi de vânzări, acestea sunt doar câteva dintre locurile de muncă pe care patronii din vestul ţării le acoperă cu greu. Deficitul de talente profesionale a fost observat în urma realizării unui studiu de către Compania de recrutări Manpower. „Tinerii ies din facultate, au impresia că ştiu multe şi că este în regulă, dar intră în companii şi multe informaţii sunt depăşite”, a explicat Gabriela Crainic, reprezentat Manpower Timişoara.

Muncitori greu de găsit

În topul locurilor de muncă greu de ocupat se află şi manageri, contabili, bucătari, specialişti în IT, dar şi muncitori necalificaţi. Conform aceluiaşi studiu, peste 60 la sută din angajatorii intervievaţi spun că întâmpină dificultăţi în ocuparea anumitor poziţii.
Deficitul de talente este cu atât mai ciudat cu cât, la ora actuală, rata şomajului este în creştere şi previziunile finaciare nu sunt optimiste. Angajatorii mai spun că găsesc tot mai greu oameni pe care să îi plaseze în poziţii cheie.

Topul joburilor
1. Muncitori calificaţi
2. Ingineri
3. Reprezentanţi vânzări
4. Manageri
5. Contabili

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: