Timişoara: Naşterea metropolei începe cu transportul în comun (SONDAJ)

Arhitectul-şef al Timişoarei crede că introdu-cerea transportului în comun este un pas foarte important şi trebuie căutate alte servicii comune.

Timişoara şi comunele limitrofe au pus bazele unei asociaţii prin care să se înfiinţeze zona metropolitană, care presupune existenţa unor servicii comune de transport, apă şi canalizare sau salubritate. „Pasul făcut ieri este unul mare. Este important ca oamenii din zonă să simtă că au o relaţie permanentă cu Timişoara şi trebuie introduse şi alte servicii comune”, a spus arhitectul-şef al Timişoarei, Sorin Ciurariu. Acesta a mai spus că primele efecte majore ale transportului metropolitan pot apărea chiar din toamnă. „Nu ar trebui să ne surprindă dacă din toamnă, copiii din comunele periurbane, având transport public în fiecare zi, vor urma cursurile şcolilor din Timişoara”, a mai spus Ciurariu.

Poliţie de metropolă

Arhitectul-şef al Timişoarei consideră că prioritatea de grad zero după introducerea transportului în comun în zona periurbană este realizarea unor drumuri locale. „Trebuie asfaltate drumurile de la Timişoara în comune, dar şi între localităţi”, a spus Ciurariu. Zona metropolitană poate tranforma Poliţia Comunitară.

„Deocamdată nu s-a ridicat această problemă, dar noi facem deja controale pe autobuzele periurbane cu cei de la RATT”, a spus şeful Poliţiei Comunitare Timişoara, Doru Spătaru. Acesta a mai spus că proiectul de lege al viitoarei Poliţiei Locale permite şi trimiterea agenţilor în zona metropolitană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: