Timişoara: Fără covrigei pentru dascălii de la bac plătiţi de elevi

Timişoara: Fără covrigei pentru dascălii de la bac plătiţi de elevi

Timişoara: Fără covrigei pentru dascălii de la bac plătiţi de elevi

Peste 7.000 de elevi din judeţul Timiş vor susţine anul acesta examene între 22 iunie şi 9 iulie.


Absolvenţii de liceu şi părinţii lor vor avea emoţii de două ori mai mari la această sesiune a bacalaureatului. Asta pentru că Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş a pornit o luptă împotriva tradiţiei numite ,,bani pentru protocol”.


,,Noi respectăm metodologia desfăşurării examenului care interzice cu desăvârşire colectarea de fonduri băneşti”, a spus Marin Popescu, inspector general adjunct în cadrul ISJ Timiş. În plus, părinţii sunt sfătuiţi să nu mai încurajeze astfel de lucruri şi să nu aibă dubii că evaluarea elevilor nu va fi una corectă. ,,Acest gen de lucruri se practică pentru că, probabil, părinţii simt că nu au făcut mare lucru pentru copiii lor în cei 12 ani de şcoală şi încearcă să îi ajute acum”, a precizat Marin Popescu. În timpul bacalaureatului se vor efectua controale. Nu este indicat să existe nimic altceva pe masa supraveghetorilor decât sticle de apă şi pahare.

Poliţia va lua măsuri


Inspectorii i-au băgat în şedinţă pe directorii de licee pentru a le explica foarte clar că orice astfel de iniţiativă este absolut exclusă. În plus, neregulile trebuie să fie sesizate imediat la ISJ. Directorii de licee vor avea datoria să informeze părinţii şi elevii despre aceste lucruri. În cazul în care vor apărea astfel de situaţii, ISJ Timiş va colabora cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Aceştia vor lua măsurile de rigoare şi vor acţiona în funcţie de particularităţile fiecărui caz.
 ,,În urma unei plângeri, a unui denunţ sau chiar a unei sesizări din oficiu, se vor efectua cercetări pe baza depoziţiilor martorilor şi a probelor”, a declarat Dan Tudorescu, de la Poliţia Timiş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: