Timişoara: Aqua parc şi salină, idei de afaceri tinere (SONDAJ)

Timişoara: Aqua parc şi salină, idei de afaceri tinere (SONDAJ)

Timişoara: Aqua parc şi salină, idei de afaceri tinere (SONDAJ)

Parcuri de distracţii, volane care se răcesc singure sau mine artificiale pot aduce profit timişorenilor ingenioşi.

Copii, viitoare mămici, tineri dornici de distracţie sau şoferi, cu toţii reprezintă segmente ţintă spre care se îndreaptă cele mai noi idei de afaceri ale timişorenilor. Viitorii patroni au ales domenii pe care le cunosc bine şi pe care alte firme nu au reuşit să le acopere cu succes. Cu o prezentare originală, cinci viitori antreprenori sunt hotărâţi să le  ajute pe viitoarele mămici printr-un portal web prin intermediul căruia se vor vinde haine pentru gravide şi se vor oferi toate sfaturile de care acestea au nevoie. „Ştiu cât de greu este să te descurci ca gravidă şi din această cauză un site cu informaţii, cărţi, haine sau produse pentru bebeluşi ar fi foarte util”, a spus Nicoleta Cazacu, viitor antreprenor.

La fel de convinşi de succesul ideii lor sunt şi timişorenii care vor să construiască un aqua-parc în Banat. Lipsa parcurilor de distracţii în vestul ţării şi setea bănăţenilor de adrenalină ar putea asigura rentabilitatea unui asemenea loc destinat distracţiei. O mină salină artificială, proiectată în Timişoara, ar putea atrage şi ea turişti, dar şi pacienţi, potrivit viitorilor antreprenori care se pregătesc în capitala Banatului. O grădiniţă cu program non-stop pentru copii sau o firmă care asigură transportul micuţilor la şcoală sunt alte idei pe care timişorenii vor să le lanseze pe piaţă.

Colectarea automată a deşeurilor este, la rândul ei, o afacere cu care tinerii antreprenori ar vrea să se lanseze pe piaţă. Ei i se adaugă realizarea de volane care se încălzesc şi se răcesc singure, idee pe care timişorenii vor s-o pună în practică. „Ideile lansate în Timişoara sunt foarte creative şi mi-ar plăcea să le văd puse în practică”, a spus Jose Esperança, venit din Lisabona ca să dea sfaturi antreprenorilor timişoreni.

40 de tineri timişoreni
Vor să-şi pună ideile în practică şi să se lanseze în lumea afacerilor.

Instruire gratuită
Prin proiectul Trepan, timişorenii sunt instruiţi de specialişti pentru a pregăti de lansare afaceri de succes. Tinerii participă la seminarii de pregătire şi întocmesc planuri de afaceri, dintre care cele mai bune vor fi finanţate de investitori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: