Teza online! Liceul în care elevii primesc subiectele de la teză pe Facebook şi au la dispoziţie o lună de zile pentru rezolvare. Reacţia Inspectoratului Şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii unui liceu din Lugoj îşi pot rezolva teza la Economie de acasă, cu ajutorul calculatorului FOTO Arhivă
Elevii unui liceu din Lugoj îşi pot rezolva teza la Economie de acasă, cu ajutorul calculatorului FOTO Arhivă

Un profesor de Economie de la un liceu din Lugoj a găsit o metodă inedită de a-şi testa elevii cu ocazia tezei semestriale. Profesorul le trimite subiectele elevilor pe Facebook sau pe email, iar liceeni au la dispoziţie o lună pentru rezolvarea subiectelor. Niciun regulament nu îi interzice profesorului să recurgă la această metodă.

Elevii Colegiului Tehnic „Valeriu Branişte” din Lugoj susţin teza la Economie on line. Metoda a fost pusă în aplicare de profesorul de Economie, Cosmin Gheorghe, care le trimite elevilor grilele, iar aceştia din urmă au la dispoziţie o lună pentru rezolvare. „Elevii trebuie să înveţe să scrie pe calculator, inclusiv condiţia au avut-o să folosească diacritice. A fost un elev care nu a scris cu diacritice şi le-a pus la clasă, asta mi s-a părut amuzant. Ei au variante de a-mi trimite teza, fie pe mailul meu, fie pe Facebook în mesaj. Obiectivul este să folosim instrumentele digitale disponibile la ora actuală, în aşa fel încât să puşcăm doi iepuri deodată”, a declarat profesorul de Economie din Lugoj pentru www.cetateanul.ro.

După ce au descoperit metoda de testare a profesorului lugojean, nici conducerea colegiului, nici inspectoratul şcolar nu au avut ce să-i facă. Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, a declarat că profesorul poate să treacă notele de la teză în catalog. „Punctul de vedere al unităţii a fost acela că dumnealui nu a făcut altceva decât să aleagă o formă de evaluare prin care s-a gândit, având în vedere experienţa lui în proiecte europene, pe care şi-a dobândit-o prin cursurile pe care le-a făcut în alte ţări în care a asistat la predarea disciplinelor economice, gândindu-se că vine la Branişte, în contact cu elevi care vin de cele mai multe ori nepregătiţi şi notele pe care le iau sunt atât de mici, că aproape că îţi este jenă să le treci în catalog, s-a gândit să-i motiveze şi să le dea o altfel de lucrare. S-a gândit că mai bine procedează aşa, decât să le dea la toţi nota unu după o lucrare la clasă, la care evident copiii nu aveau acces la niciun fel de informaţie. În rest nu este problema noastră, nu ne putem băga în rezolvarea unei astfel de probleme”, a declarat Aura Danielescu, şefa ISJ Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite