Taximetrist sancţionat drastic de poliţiştii locali pentru că a refuzat să se legitimeze şi le-a adresat injurii

Taximetrist sancţionat drastic de poliţiştii locali pentru că a refuzat să se legitimeze şi le-a adresat injurii

Taximetriştii au câteva locuri rezervate pentru ei în zona Gării de Nord

Un şofer de taxi care a staţionat pe loc interzis în zona Gării de Nord din Timişoara a refuzat să se legitimeze Poliţiei Locale şi a sunat la 112.

Există cazuri în care poliţiştii locali se confruntă în teren cu situaţii în care şoferii refuză să se legitimeze sau adresează înjurii la adresa lor. Un astfel de exemplu este cel al unui şofer de taxi, în vârstă de 36 de ani, care aştepta clienţi în spatele staţiei STPT de la Gara de Nord.
 
Pentru că se afla într-o zonă interzisă, poliţiştii locali din cadrul Biroului Transport Urban, i-au atras atenţia cu privire la acest fapt. Cel în cauză a refuzat să se legitimeze solicitând un echipaj de la poliţia naţională, prin serviciul de urgenţă 112. 

La faţa locului s-a prezentat un echipaj de la Secţia 4, care l-a sancţionat pentru alarmarea nejustificată a organelor de ordine, bărbatul fiind sancţionat şi de poliţiştii locali conform Legii 61/1991 cu 1200 lei pentru refuz de legitimare şi adresarea de injurii.

 
Cel în cauză a mai fost sancţionat de poliţiştii locali de două ori pentru astfel de fapte, fiind depistat în aceeaşi situaţie şi având acelaşi comportament, tot în zona Gării de Nord, dar şi pe str. Simion Bărnuţiu. 

 
Poliţia Locală atrage atenţia că astfel de cazuri nu rămân nepedepsite, fiind luate măsurile legale chiar dacă unele persoane încearcă să-i intimideze sau nu le dau datele de identificare.
 
“Poliţia Locală Timişoara reaminteşte că, potrivit Legii 61/1991 republicată, refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identităţii sale sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, precum şi săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora se sancţionează cu amenzi de până la 1500 lei”, au transmis cei de la Poliţia Locală Timişoara. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: