O tânără însărcinată, infectată cu virusul SARS-Cov-2, a murit la Maternitatea Bega: Sunt forme de o agresivitate nemaiîntâlnită

O tânără însărcinată, infectată cu virusul SARS-Cov-2, a murit la Maternitatea Bega: Sunt forme de o agresivitate nemaiîntâlnită

Maternitatea Bega FOTO Pressalert.ro

O tânără de 32 de ani, gravidă în luna a cincea, a decedat la Maternitatea Bega din Timişoara. Femeia era infectată cu virusul SARS-Cov-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia, gravidă în luna a cincea, a fost internată la Maternitatea Bega din Timişoara în urmă cu mai bine de o săptămână, direct la Terapie Intensivă. Tânăra de 32 de ani fusese infectată şi cu virusul SARS-Cov-2. 
 
„Am avut o gravidă de 32 de ani COVID pozitiv, cu sarcină de 18 săptămâni, cu o formă gravă, foarte gravă, aşa venit. Din păcate, cu toate eforturile depuse şi cu toate tratamentele, în cursul zilei de ieri a fost intubată şi în cursul după amezii a făcut stop cardiorespirator neresuscitabil. A stat internată la noi mai mult de o săptămână, a stat numai în Terapie, numai cu oxigen, numai cu mască, a avut o afectare incredibilă a plămânilor. 70 la sută afectare pulmonară pe tomograf. Nu a venit prea târziu, dar sunt forme de o agresivitate nemaiîntâlnită până acum”, a declarat Marius Craina, şeful Maternităţii Bega, citat de Opiniatimisoarei.ro.

Nu este primul caz în care o tânără gravidă moare la Maternitatea Bega. La sfârşitul anului trecut, o fenmeie de 36 de ani, gravidă în şapte luni, a ajuns în stare gravă la spital. Ea a fost transferată de la un spitalul din Drobeta Turnu-Severin, având o afecţiune pulmonară severă, cuzată de infecţia cu virusul SARS-Cov-2. Medicii timişoreni i-au făcut de urgenţă operaţie cezariană au reuşit să salveze bebeluşul. Femeia a fost supusă şi unor intervenţii chirurgicale inclusiv la Cardiologie, însă organismul ei nu a rezistat. 
 
Vă mai recomandăm:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările