Sute de migranţi afgani n-au fost lăsaţi să intre la Auchan fără Certificat Verde. Ce spune legislaţia în cazul marketurilor

Sute de migranţi afgani n-au fost lăsaţi să intre la Auchan fără Certificat Verde. Ce spune legislaţia în cazul marketurilor

Migranţii nu sunt lăsaţi să intre în Auchan fără Certificat verde FOTO Logs

Asociaţia Logs consideră că situaţia este inacceptabilă şi că acest gen de restricţii sunt negative şi îngreunează accesul la hrană pentru sute de migranţi din centrul de azil sau care locuiesc în oraş.

Migranţii care îşi duc veacul în zona centrelor comerciale de pe Calea Aradului din Timişoara, dar şi mulţi localnici, au avut parte de o mare surpriză, marţi, când au încercat să meargă să-şi cumpere mâncare de la Auchan. 
 
Deşi la intrarea în toate hipermarketurile retailerului francez sunt anunţuri că „accesul se face normal pentru toţi clienţii fără solicitare de certificat COVID”, cu toate că legislaţia prevede accesul liber pentru persoanele fără Certificat Verde în supermarket-uri şi farmacii, la Auchan din Calea Aradului regula era alta, susţin cei de la Logs.  
 
„Sute de migranţi şi localnici au fost opriţi astăzi să intre în Auchan - Calea Aradului fără Certificatul Verde deşi legislaţia prevede accesul liber pentru persoanele fără Certificat în supermarket-uri şi farmacii. Reprezentantul Auchan susţine că decizia nu le aparţine şi că datorită căii de acces spre supermarket prin centrul comercial este necesar Certificatul Verde. Considerăm că situaţia este inacceptabilă şi deşi LOGS întreprinde măsuri să motiveze oameni pentru a se vaccina, acest gen de restricţii sunt negative şi îngreunează accesul la hrană pentru sute de migranţi din centrul de azil sau care locuiesc în oraş”, a transmis Flavius Ilioni Loga, preşedinte asociaţiei Logs, care promovează integrarea grupurilor vulnerabile de migranţi şi luptă împotriva traficul de persoane.

Centrul comercial Auchan din zona de nord este folosit şi de cei de la Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă destinat persoanelor aflate în nevoie urgentă de protecţie internaţională, cât şi de solicitanţi de azil din cadrul Inspectoratul General pentru Imigranţi. 

De asemenea, între 50 şi 100 de migranţi, majoritatea din Afganistan, locuiesc în clădirea fostului liceu Agronomic şi stau pe câmpul din faţa centrului comercial din Calea Aradului.
 


 

Reprezentanţii Auchan România au transmis pentru Adevărul că accesul în magazinele Auchan şi MyAuchan se face, ca întotdeauna, conform reglementărilor în vigoare. 
 
"În cazul magazinelor aflate în centre comerciale, acestea din urma realizează verificarea certificatului verde Covid şi permit accesul în acord cu prevederile legale. În cazul magazinelor cu acces direct, nu este necesară prezentarea certificatului verde. Pentru toţi clienţii, indiferent că au sau nu certificat verde, Auchan pune la dispoziţie mai multe modalităţi de furnizare a produselor. Astfel, clienţii pot comanda pe www.auchan.ro sau în aplicaţia Auchan şi pot ridica comanda în o oră de la Auchan Drive, aflat în parcarea centrului comercial în care se află hipermarketul, sau pot opta pentru livrarea la domiciliu, alegând intervalul orar dorit. De asemenea, pot alege şi livrarea express, în maxim două ore, prin partenerii Glovo, foodpanda, Takeaway, Dr. Carmen. Reamintim că Auchan a pus în aplicare un plan complex de măsuri de securitate sanitară şi protecţie anti-covid pentru clienţi şi angajaţi, încă de la începutul pandemiei. Purtarea măştii şi controlul temperaturii la intrarea în centrul comercial sunt obligatorii”, au transmis cei de la Auchan.
 Vă mai recomandăm:

Speranţă şi disperare în „Afgan Parc” din Timişoara: „Sunt oameni ca noi, au dreptul la o viaţă mai bună” FOTO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările