“Superhombre”, filmul documentar despre Horia Colibăşanu, a umplut Grădina de Vară Capitol, la festivalul Ceau, Cinema!

“Superhombre”, filmul documentar despre Horia Colibăşanu, a umplut Grădina de Vară Capitol, la festivalul Ceau, Cinema!

Horia Colişanu în "Superhombre"

“Superhombre”, filmul documentar despre Horia Colibăşanu, a fost proiectat în avanpremieră la Festivalul de Film Ceau, Cinema! din Timişoara.

Horia Colibăşanu, alpinistul român care a urcat pe opt dintre cele 14 vârfuri cu altitudine de peste 8.000 de metri fără oxigen suplimentar şi fără ajutorul şerpaşilor, este subiectul filmului documentar “Superhombre” a cărui proiecţie a avut loc în aseară, în Timişoara, la Grădina de Vară Capitol, în cadrul Festivalului de Film Ceau, Cinema!.
 
Sinopsisul filmului menţionează că un alpinist trebuie să aibă în permanenţă trei puncte de sprijin. Horia este dentist, tată a doi copii şi alpinist în Himalaya. Cum îşi găseşte echilibrul? Probabil e… „Superhombre!”, vor să arate realizatorii filmului.
 
“Ne bucurăm că putem arăta pentru prima dată filmul la Timişoara, oraşul lui Horia şi locul unde a fost produs şi filmat, în bună măsură, acest documentar independent”, declară echipa filmului.
 
În 2009, gestul lui Horia Colibăşanu de a nu-şi abandona camaradul bolnav, la 7.300 de metri pe Annapurna, a impresionat Spania şi comunitatea alpiniştilor. În 2017, alpinistul timişorean încearcă pentru prima dată o ascensiune solo pe Everest. Lungul drum până la 8.000 de metri începe însă cu marşul zilnic în probabil cel mai plat oraş din România.

Grădina de Vară Capitol FOTO Facebook/Ceau, Cinema!
 
„Filmul Superhombre a încercat, cel puţin din partea mea, să fie un film despre alpinism. Până la urmă a ieşit un film despre mine şi despre viaţa mea în munţi, dar şi acasă. S-a realizat pe parcursul a patru ani, timp în care m-am obişnuit să fiu filmat şi să fiu urmat pe munte de un cameraman, nu de un coechipier de căţărare. Noi sperăm că filmului va ghida oamenii spre sport, spre natură şi chiar către un alt mod de viaţă, decât acela de a merge doar la muncă şi de a sta în traficul din oraş”, a spus Horia Colibăşanu.


 
„Superhombre” este un film de Lucian Mircu şi Mircea Gherase, o producţie Asociaţia Marele Ecran şi Fundaţia Pressone.

Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările