Supăraţi pe recuperatori, datornicii sar la bătaie în mijlocul nopţii, în văzul tuturor

Poliţiştii şi jandarmii sunt nevoiţi să intervină la tot mai multe cazuri de conflicte cu recuperatori de bani, obiecte şi maşini. Ultimul scandal a avut loc marţi noaptea, angajatul unei firme de leasing fiind agresat de un rău-platnic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul unui agent al unei firme de leasing care a fost agresat, în noaptea de marţi spre miercuri, de cel pe care intenţiona să îl lase fără maşină, pentru că nu şi-a plătit ratele la timp, reprezintă un semnal de alarmă pentru poliţişti. Goana după recuperarea creanţelor îi implică pe tot mai mulţi angajaţi ai firmelor de leasing în scandaluri şi agresiuni cu cei care nu şi-au putut plăti la timp ratele şi se află în situaţia să rămână fără maşină sau locuinţă.  În ultima perioadă, poliţiştii şi echipele de intervenţie ale jandarmeriei au fost chemate la tot mai multe scandaluri, media fiind de o intervenţie pe noapte.

În cazul de marţi noaptea, agentul Vasile Goia a angajat o firmă de remorcări auto pentru a lua o maşină de teren ce era parcată în faţa casei unui client care nu îşi plătise ratele la timp. Proprietarul maşinii se aştepta de mai multă vreme ca firma de leasing să îl lase fără bijuteria pe patru roţi, astfel că omul a supravegheat parcarea din faţa vilei situate în cartierul Fabric. În momentul în care a văzut că firma de remorcări auto încearcă să îi agaţe maşina de teren cu un cârlig, datornicul şi-a chemat vecinii în ajutor şi a tăbărât pe angajatul firmei de leasing. Victima s-a speriat şi a cerut la 112, iar în scurt timp în zonă au ajuns mai multe echipaje de poliţie, dar şi o echipă de intervenţie a jandarmeriei.
„Se înregistrează situaţii în care agenţii unor firme aleg să intervină pentru recuperarea unor creanţe pe cont propriu, fără să solicite intervenţia poliţiei sau a unui executor judecătoresc. Noi nu putem decât să intervenim şi să calmăm spiritele. Doar instanţa poate să stabilească cine are dreptate în astfel de scandaluri“, a spus Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Nevoiţi să acţioneze

Pe de altă parte, reprezentanţii firmelor de leasing spun că au tot dreptul să pună sechestru pe bunurile pe care nu s-au plătit ratele la timp. „În primă fază încercăm să ne înţelegem cu datornicii, însă cum nicio firmă nu îşi poate permite să meargă în faliment, noi suntem nevoiţi să acţionăm. De fiecare dată avem dreptatea de partea noastră. Înţelegem că este supărător să rămâi fără maşină, dar nu e o soluţie să iei la bătaie angajaţii noştri“, a spus Paul Monţiu, manager zonal al unuia dintre jucătorii de top pe piaţa leasingului pentru maşini noi. Psihologii sunt însă de altă părere. „Oamenii asociază băncile şi firmele de leasing cu lipsa de morală. Atitudinea şi comportamentul recuperatorilor sunt de vină pentru reacţia datornicilor“, crede psihologul Elisabeta Toth.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările