Studenţii Universităţii de Vest din Timişoara dau bile profesorilor: negre pentru atitudinea de superioritate, albe pentru pregătire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii pot afla care sunt ofertele universităţilor străine
Studenţii pot afla care sunt ofertele universităţilor străine

Aproape 1.000 de studenţi din Universitatea de Vest din Timişoara şi-au exprimat părerea faţă de condiţiile de studiu din instituţie, dar şi faţă de dascălii lor printr-un studiu realizat de reprezentanţii Facultăţii de Sociologie.

Cadrele didactice pregătite, condiţiile bune din universitate şi renumele instituţiei au fost suficiente motive pentru majoritatea tinerilor pentru a alege să înveţe la Timişoara. Dintre cei care au răspuns chestionarului, 28 la sută consideră că un punct forte pentru instituţia la care învaţă ar fi dascălii foarte bine pregătiţi, consideraţi de studenţi ca fiind inteligenţi, motivaţi, documentaţi şi experimentaţi. Peste jumătate dintre tineri au considerat că au o realţie bună cu dascălii lor, comparativ cu un procent de 16 la sută dintre studenţi care o văd realţia ca fiind una formală.

Aproape la fel de mulţi tineri au considerat că sălile de curs, amfiteatrele şi laboratoarele sunt bine dotate din toate punctele de vedere. "Pentru aproximativ tot atâţia studenţi, baza logistică poate reprezenta o confirmare a faptului ca educaţia lor ţine pasul cu tehnologia, universitatea oferindu-le condiţii moderne de învăţare. Aici trebuie menţionat faptul că biblioteca „Eugen Todoran" a fost cel mai adesea nominalizată ca punct forte al Universităţii de Vest", este precizat în studiul realizat. Prestigiul de care se bucură Universitatea de Vest din Timişoara nu a fost nici el neglijat şi a fost considerat un punct forte al instituţiei de 21 la sută dintre cei care învaţă acolo.

Studenţii au acordat şi câteva bile negre Universităţii de Vest din Timişoara. Deşi apreciază dotările instituţiei de învăţământ, 20 la sută dintre tineri sunt supăraţi pentru că nu au săli suficiente în care să îşi desfăşoare activitatea.  "Reprezentanţii universităţii speră să mute o parte din activitate în campusul nou. Au fost modulate şi orele, mai mult nu prea poate fi făcut dintr-o dată, pentru că nu există spaţii. Se încearcă şi se caută soluţii", a spus Cristian Panţiru, preşedintele OSUT. O a doua mare bilă neagră acordată de 15 la sută dintre studenţi a fost pentru dezogranizarea din universitate care se face simţită la fiecare pas. Aproximativ la fel de mulţi studenţi au considerat şi că, datorită numărului mare de tineri care învaţă cu un singur dascăl, relaţia nitre dascăl şi student nu se poate dezvolta. "În condiţiile în care sunt mulţi studenţi, mesajul profesorului se diluează. Profesorul nu ajunge la studenţi aşa cum ar trebui. Durează până se schimbă mentalitatea", a mai spus Cristian Panţir.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite