Studenţii basarabeni din Timişoara ies în stradă. Acuză fraudarea alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova

Studenţii basarabeni din Timişoara ies în stradă. Acuză fraudarea alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova

La Timişoara, Igor Dodon a fost învins categoric de Maia Sandu FOTO Inquam Photos

Peste 1.000 de persoane au votat la Timişoara în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Timişoara. Spre deosebire de alte oraşe din diaspora, la Timişoara nu au fost probleme cu buletinele de vot, iar Maia Sandu a câştigat net în faţa lui Dodon.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studenţii basarabeni de la Timişoara s-au mobilizat exemplar pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, prezenţa la vot fiind mult mai mare decât în primul tur. Astfel, duminică au votat la Timişoara 1.064 de persoane, faţă de 643 cât au votat în primul tur. Dintre cei 1.064 de alegători de la Timişoara, 1.025 au votat pentru Maia Sandu şi 35 pentru Dodon, restul fiind voturi anulate.

„Rezultatul este dezamăgitor. Au fost făcute fraude. Eu am şi distribuit una pe Facebook. Un coleg al meu a semnalat că în localitatea de unde e el, au fost pentru Maia Sandu şase sute şi ceva de voturi şi pentru Dodon o sută şi ceva, iar pe site-ul CEC (n.r. Comisiei Electorale Centrale) apare exact invers. Peste hotare nu s-au ajuns buletinele de vot”, a spus fostul preşedinte al Asociaţiei Studenţilor Basarabeni din Timişoara, Radu Pascariu, potrivit căruia, la Timişoara va fi organizată şi o acţiune de protest, în această seară de la ora 18.00. „La Timişoara a fost un rezultat destul de bun. Eu vreau să felicit diaspora că s-a mobilizat. Din păcate Republica Moldova are şanse mici pentru un parcurs european, având în vedere că a câştigat un candidat pro rus”, a declarat Pascariu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: