Stenograme din dosarul în care a fost condamnat bărbatul care i-a vândut otravă Mădălinei Manole: „Am lucrat cu băieţii bine de tot. Sunt foarte parolişti”

Stenograme din dosarul în care a fost condamnat bărbatul care i-a vândut otravă Mădălinei Manole: „Am lucrat cu băieţii bine de tot. Sunt foarte parolişti”

Sorin Urziceanu a scăpat după ce i-a vândut Furadan Mădălinei Manole, dar a fost condamnat la închisoare pentru trafic de migranţi FOTO pressalert.ro

Magistraţii au pronunţat sentinţa finală într-un dosar în care a fost judecat şi Sorin Urziceanu, bărbatul din Timişoara care i-a vândut Mădălinei Manole Furadanul pe care artista l-a înghiţit. În dosarul de trafic de migranţi, Urziceanu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. „Adevărul” a intrat în posesia unor stenograme care arată că bărbatul era „cărăuşul” unor migranţi „foarte parolişti”.

Dosarul în care Sorin Urziceanu a fost condamnat la închisoare cu executare scoate la iveală faptul că la doi ani după ce i-a vândut Mădălinei Manole Furadanul folosit de artistă pentru a se sinucide, bărbatul s-a implicat în traficul de migranţi, ajutând mai mulţi pakistanezi să treacă graniţa pentru a ajunge în Europa. Potrivit procurorilor DIICOT, începând cu anul 2012, Sorin Urziceanu Tamboura Ibrahima şi Traore Ousmane „au desfăşurat activităţi infracţionale de recrutare şi călăuzire a migranţilor”. Potrivit aceleiaşi surse, iniţial cei trei au acţionat individual. Intersectându-se, din 2013, cei trei au început să lucreze împreună, Urziceanu, care era taximetrist, având rolul de cărăuş.

După ce au intrat pe fir, procurorii au introdus în reţeaua de trafic de migranţi şi investigatori sub acoperire, cu ajutorul cărora au putut proba traficul ilegal de migranţi. Potrivit unor intercetptări din dosar, la un moment dat Urziceanu încerca să îl convingă pe ofiţerul sub acoperire infiltrat în reţea de seriozitatea infractorilor. „Eu am lucrat cu băieţii bine de tot. Am încredere în ei, sunt foarte parolişti....Nu vreau să am surprize…”, i-a spus Urziceanu investigatorului sub acoperire pe care l-a asigurat de seriozitatea migranţilor.

Într-o altă discuţie, Urziceanu îi explică investigatorului sub acoperire că migranţii trebuie aşteptaţi în Ungaria. „Am vorbit cu băiatul, i-am explicat, ar fi mai bine dacă ai trece direct, să nu te vadă ăştia că freci menta prin ţară. (…) Să treci, este un peco acolo în Gyula, te opreşti în peco şi bei o cafă acolo. Lor nu le ia mult până trec, o oră, două maxim”, i-a transmis Urziceanu investigatorului sub acoperire.

După sentinţa Curţii de Apel Timişoara, Sorin Urziceanu a fost depistat de poliţişti, urmând să fie introdus în penitenciar pentru executarea pedepsei.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: