Stadion de 15.000 de locuri în Timişoara. Campioana naţională la rugby va avea o arenă civilizată în 2020

Stadion de 15.000 de locuri în Timişoara. Campioana naţională la rugby va avea o arenă civilizată în 2020

Nicolae Robu a postat pe pagina sa de Facebook poze cu stadionul de la Ploieşti

Primăria Timişoara este în stadiul de licitaţie pentru contractarea elaboratorului studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic pentru stadionul care s-ar putea extinde până 15.000 de locuri.

În timp ce continuă dezbaterea surdă cu privire la locaţia pentru un mare stadion în Timişoara, în condiţiile în care Guvernul oricum nu are în plan finanţarea unei arene în capitala Banatului, primarul Nicolae Robu a readus în atenţie un plan mult mai realist: Construirea unui stadion mai mic, în zona Buziaşului. Robu a publicat pe pagina sa de Facebook poze cu modelul de stadion care urmează să se construiască. Mai exact, modelul este stadionul "Ilie Oană" de la Ploieşti. 
 
“În poze, avem stadionul din Ploieşti, un stadion excelent după părerea mea, nu unul de lux, scump, ci unul frumos, funcţional, accesibil municipalităţii ca preţ. Presupun că sunteţi curioşi să ştiţi, stimaţi concitadini, în ce stadiu este acest proiect. Vă asigur că în niciun caz nu a fost uitat sau tratat neprioritar. Dimpotrivă! Procedurile legale iau, însă, foarte-foarte mult timp. Ei bine, suntem, acum, în stadiul de licitaţie pt contractarea elaboratorului studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic! În câteva luni, acestea vor fi elaborate. Imediat după, vom organiza licitaţia pt execuţie. Asta înseamnă că în 2020, stadionul va fi introdus în uz, posibil cu o singură tribună -5 mii de locuri- pe una din lungimi, la început, dacă posibilităţile financiare nu ne vor permite să creăm toate cele 15.000 de locuri deodată”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

 
Primarul a meniţionat că acest nou stadion va dedicat cu prioritate rugby-ului, date fiind performanţele clubului Primăriei, SCM Timişoara Saracens, ultima campioană a României.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: