Soţia milionarului Tender, după condamnarea magnatului: „Dacă aruncam o bombă la o grădiniţă şi omoram vreo 50 de copii luam mai puţin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi şapte luni de închisoare. Soţia lui spune că omul de afaceri a primit, de fapt, peste 25 de ani de închisoare FOTO Arhivă
Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi şapte luni de închisoare. Soţia lui spune că omul de afaceri a primit, de fapt, peste 25 de ani de închisoare FOTO Arhivă

Poliţiştii timişoreni au pus în executare mandatul de condamnare la închisoare a lui Ovidiu Tender şi l-au introdus în penitenciar pe „bărbatul de 59 de ani din localitatea Dumbrăviţa condamnat la 12 ani şi şapte luni de închisoare”. Soţia lui Ovidiu Tender a declarat pentru „Adevărul” că va lupta până la ultima picătură de sânge pentru a demonstra nevinovăţia soţului său.

Condamnarea la 12 ani şi şapte luni de închisoare a lui Ovidiu Tender a căzut ca un trăsnet la vila omului de afaceri din Dumbrăviţa. Ovidiu Tender a aşteptat sentinţa acasă, iar în jurul orei 19.00, poliţiştii au pus în executare mandatul. „Politistii au depistat un barbat de 59 de ani, din localitatea mai sus mentionata, pe numele caruia Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de executare a pedepsei inchisorii, prin care acesta este condamnat la o pedeapsa privativa de libertate de 12 ani si 7 luni pentru comiterea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, inselaciune, instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in forma continuata si spalare  de bani”, au arătat poliţiştii printr-un comunicat de presă.

După încarcerarea omului de afaceri, Nicole Tender a declarat pentru „Adevărul” că, de fapt, pedeapsa aplicată lui Ovidiu Tender este „25 de ani şi două luni pentru că  i s-a aplicat articolul 19 care înjumătăţeşte limitele de pedeapsă şi i-au ieşit 12 ani şi şapte luni”. „S-au aplicat pedepsele maxime în contextul în care nu s-a luat în considerare tabelul lui medical, că nu a fost condamnat până acum, că are cinci operaţii pe inimă, trei copii minori şi nu s-a sustras niciodată urmăririi penale şi cercetării judecătoreşti. Nu s-a luat în considerare că totuşi avem 5.300 de angajaţi. S-a ajuns aici pentru că a denunţat-o pe fosta şefă DIICOT. Dacă ştiam că o să-i dea 12 ani şi şapte ani rămâneam cu pedeapsa de la fond de 11 ani şi patru luni şi tăceam din gură. Nu mai denunţam pe nimeni”, a declarat Nicole Tender pentru „Adevărul”.

Soţia omului de afaceri a spus că a ales să fie soţia lui Tender şi mama copiilor lui şi va lupta până la ultima picătură de sânge, considerând că tot ce i se întâmplă soţului său este o nedreptate. „Este o sentinţă total nedreaptă pentru că în realitate e o pedeapsă de 25 de ani şi două luni. Cred că dacă aruncam o bombă la o grădiniţă şi omoram vreo 50 de copii primeam mai puţin. Sau cred că dacă făceam un act de terorist pe care l-a făcut un alt inculpat celebru în ţara asta lua 22 de ani. Aşa, pentru că ne-am permis luxul să denunţăm o faptă care o viza pe fosta şefă a DIICOT, iată că s-au luat 25 de ani şi două luni”, a spus Nicole Tender. Soţia omului de afaceri a mai spus că după condamnarea lui Ovidiu Tender, statul român se va trezi pe cap cu 5.300 de şomeri.

Nicole Tender a mai declarat că prima grijă a lui Tender după aflarea sentinţei a fost să ştie dacă are dreptul la medicamente în penitenciar. „Este un om puternic. Eu sunt mai puternică decât toţi. Chestia asta nu are cum să rămână aşa. Avocaţii noştri din Luxemburg au sesizat deja şapte organisme internaţionale, s-au sesizat ambasadele. Probabil că vom fi un caz-şcoală. O să am grijă să strâng tot ce există în ultima vreme nedreptate şi o să mă adresez Curţii Europene pentru toate nedreptăţile din Justiţie”, a mai declarat soţia lui Ovidiu Tender.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite