Bolnavii de la Spitalul Judeţean au primit plăpumi, iar cei internaţi la ATI se încălzesc cu pături electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, alături Alin Nica, şeful CJ Timiş
Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, alături Alin Nica, şeful CJ Timiş

La Spitalul Judeţean din Timişoara, cel mai mare spital din vestul ţării, se pun în funcţiune aparatele de climatizare şi toate păturile disponibile pentru a ajuta pacienţii să reziste în saloanele neîncălzite.

În şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, reunit în urma sistării alimentării cu energie termică către abonaţii Colterm, Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a hotărât împreună cu Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, să fie puse în funcţiune aparatele de climatizare şi toate păturile electrice disponibile pentru a ajuta pacienţii să reziste în saloanele neîncălzite.  

Este o soluţie de avarie, pentru câteva zile, până când Spitalul Judeţean va avea centrala proprie de încălzire, astfel încât să nu mai depindă de termoficarea gestionată de Primăria Timişoara. Mâine, Consiliul Judeţean Timiş va aloca bani în acest sens, iar conducerea Spitalului s-a angajat să facă tot posibilul să urgenteze lucrarea şi să protejeze pacienţii care nu au nicio şansă să lupte deopotrivă cu boala şi cu frigul. 

„Pe termen mediu şi lung trebuie să ne concentrăm pe o soluţie alternativă la încălzirea de la Colterm, realizarea unei centrale proprii de încălzire. Mâine vom avea o rectificare de buget aici, la Consiliul Judeţean, şi vom aloca 750.000 de lei pentru a demara procedurile de urgenţă în vederea realizării acestei lucrări la Spitalul Judeţean şi în cea mai scurtă perioadă posibilă, să avem o soluţie pregătită pentru Spitalul Judeţean şi să nu mai depindem de Colterm”, a declarat Alin Nica. 

Preşedintele CJ Timiş a solicitat primarului Timişoarei, Dominic Fritz, să declare stare de alertă locală în baza prevederilor OUG nr.28/2004 „pentru a facilita procedurile pentru realizarea unui răspuns adecvat de către noi, Consiliul Judeţean, de către celelalte instituţii care suferă în urma acestei situaţii şi să reuşim să venim cu soluţii”, a afirmat Nica. 

Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timiş, a declarat că bolnavii se încălzesc momentan cu plăpumi, respectiv cu pături încălzite electric. 

"Nu putem oferi îngrijiri pacienţilor în condiţiile pe care le avem afară, temperaturi foarte scăzute. Dar şi faptul că se impun şi condiţii de utilizare maximă de folosire a reţelelor de oxigen care impun aerisirea încăperilor. Astfel, răspunsul pe termen scurt este utilizarea lenjeriei de iarnă, a plăpumilor, a păturilor, iar pe Terapie Intensivă a păturilor încălzite electric în suplimentarea instalaţiei de climatizare, care poate suplimenta încălzirea, pe termen scurt, iar pe termne mediu şi lung ne vom putea mişca să putem proiecta şi repara centrala veche a Spitalului Judeţean care nu a mai fost folosită din 2006, să nu mai depundem de Colterm”, a declarat Raul Pătraşcu. 

Vă mai recomandăm:

Managerii spitalelor din Timişoara care au rămas fără căldură: Tăierea gazului conduce la creşterea dramatismului

Situaţie dramatică la Timişoara. Peste 50.000 de familii şi majoritatea spitalelor rămân fără căldură şi apă caldă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite