Singurul spital privat din Timişoara investeşte în aparatură performantă, în plină criză

Singurul spital privat din Timişoara investeşte în aparatură performantă, în plină criză

Laboratoarele de fertilizare in vitro sunt folosite doar pentru experimente

Cel mai mare spital privat din Vestul ţării, specializat în obsetretică şi ginecologie a achiziţionat un aparat de ultimă generaţie, unic, în ţară prin care se pot depista tulburări produse de virusul HPV, dar şi pentru controlul preventiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul Athena din Timişoara organizează în aceste zile un training de colposcopie, pentru a prezenta medicilor colaboratori ai spitalului aparatul DySIS. Aparatul DySIS este unic în România şi oferă semnale bogate în informaţii, cu ajutorul lui putându-se detecta şi radiografia modificările structurale şi funcţionale, care au loc în celulele epiteliale anormale în timpul progresului bolii. Prin folosirea acestui aparat, ginecologii pot ţine o evidenţă completă a procedurilor de examinare (de exemplu, imagini statice, clipuri video biopsie etc.), iar toate informaţiile sunt stocate în unitatea de calcul integrat, care permite revizuirea mai uşoară în cazul unei vizite.
Cursul va fi realizat de echipa Forth Photonics în colaborare cu dr. Oprea Olimpia Maria şi  dr. Viorica Karadja şi are scopul de a prezenta participanţilor modul de funcţionare al colposcopului.
Colposcopia este o metodă de investigaţie nedureroasă, care oferă în schimb posibilitatea unui diagnostic de mare precizie. Investigaţiile sunt efectuate de medici cu experienţă, utilizând o aparatură de ultimă generaţie (aparatul DySIS). Aceasta este folosită, în special, în cazurile patologice de test PAP, atunci când sunt depistate tulburări produse de virusul HPV, dar şi pentru controlul preventiv.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările