Senator PD-L: „În partid a fost o mică revoluţie”. Aripa „Falcă” a pierdut influenţa în noul Guvern

Senator PD-L: „În partid a fost o mică revoluţie”. Aripa „Falcă” a pierdut influenţa în noul Guvern

Senatorul PD-L Dorel Borza (stânga) susţine că în revoluţia din partid, Gheorghe Falcă (dreapta) şi-a pierdut influenţa

Rocada de la vârful Guvernului arată o realitate cu care se confruntă Vestul României. Dintr-un foc, Vestul a pierdut trei miniştri, de la trei ministere foarte importante: Interne, Agricultură şi Învăţământ. Aripa „Falcă” din PD-L a reuşit să impună un singur ministru, pe Claudia Boghicevici, la Ministerul Muncii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arădenii au fost la putere în Guvernul Boc, reuşind să impună oameni în funcţii-cheie la Bucureşti. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, este un produs exclusiv al PD-L Arad. Pe lângă Igaş, arădenii au reuşit să impună în Ministerul de Interne şi un secretar de stat, Ioan Dascălu, dar şi oameni în conducerea DGIPI. Despre ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel Funeriu, s-a spus că este tot „omul Aradului”. În afară de asta, Gheorghe Falcă şi socrul său, Gheorghe Seculici, l-au mai impus pe Eusebiu Pistru secretar de stat la Ministerul Transporturilor. În afară de cei doi miniştri, Vestul s-a mai putut lăuda şi cu timişoreanul Valeriu Tabără la Ministerul Agriculturii.

„Nu are nicio legătură Aradul sau Vestul”

După schimbarea Guvernului, pe lista noilor miniştri mai apare un singur „om al Aradului”, Claudia Boghicevici, la Ministerul Muncii. Gheorghe Falcă susţine că toate jocurile cu impuneri pe funcţii sunt fabulaţii. „Nu are nicio legătură Aradul sau Vestul. Este responsabilitatea premierului care îşi alege echipa. Tu întrebi pe cineva de la bază ce se întâmplă la vârf. Sunt nişte responsabilităţi. Şi până acum oamenii din conducere au avut responsabilităţi. Astfel de lucruri sunt doar fabulaţii. Nicio organizaţie nu discută subiecte de genul acesta”, a spus Gheorghe Falcă, pentru „Adevărul”.

„Aradul nu a reuşit să îşi menţină oamenii”

Senatorul PD-L, Dorel Borza, a dezvăluit, însă, pentru „Adevărul” cum s-au făcut jocurile din partid în ultima perioadă. Borza susţine că a fost o luptă internă de care pe care. „La începutul acestei săptămâni, în partid a fost o mică revoluţie, prin gestul de a înlocui toţi miniştri din vechiul cabinet. La revoluţie lucrurile se tulbură atât de tare încât nu mai contează nici influenţele, nici alţi vectori. Aradul nu a reuşit în acest moment de vâltoare să îţi menţină oamenii. A reuşit să  salveze unul dintre portofolii, la Ministerul Muncii. E prea puţin faţă de ce au avut”, a declarat senatorul PD-L, Dorel Borza.

Chiar dacă Gheorghe Falcă susţine că Aradul nu a fost implicat în lupta pentru putere de la Bucureşti, senatorul Dorel Borza susţine că fiecare organizaţie încearcă să îşi impună oameni dintr-un raţionament foarte simplu. „Influenţa de la vârful partidului influenţează decisiv modul în care judeţele sunt văzute în Capitală şi alimentată cu bani publici din capitală”, a mai spus senatorul Dorel Borza.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările