Seminar despre cum să te condamni singur la moarte

Seminar despre cum să te condamni singur la moarte

Adepţii lui Hamer au stat departe de ochii lumii într-un spaţiu închiriat într-un imobil din Piaţa Maria. Foto: Sebastian Tătaru

Adepţii unei teorii conform căreia un bolnav ar trebui să renunţe la tratamentul cu medicamente, inclusiv pentru cancer, au ţinut cursuri într-o grădiniţă din Timişoara. Noua Medicină Germană (NMG) sau Germanică (ambii termeni pot fi întâlniţi – n.r.) este o practică pseudo-medicală tot mai apreciată în lumea vindecătorilor şi a terapeuţilor care se declară a fi „neconvenţionali”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Teoriile care i-au adus iniţiatorului lor, fostul doctor german Ryke Geerd Hamer, interdicţia de a mai practica medicina şi condamnări la închisoare, au ajuns şi în Timişoara. Ieri, acestea erau „împărtăşite” mai multor persoane, departe de ochii lumii, într-o grădiniţă particulară din Piaţa Maria. Acesta nu a fost primul eveniment de acest tip din Banat.

La nivel global, seminariile despre NMG sunt ţinute de adepţii lui Hamer, care şi-au format o structură asemănătoare unui cult, şi de speculanţi, pentru partea pur comercială: taxă de participare, vânzarea de cărţi publicate de edituri obscure.Taxa de participare la seminarul din Timișoara a fost de 150 de lei, iar la fața locului se puteau achiziționa cărți.

Morţi în numele teoriei

Organizatorii evenimentului, care nu au dorit să fie fotografiaţi sau să le fie menţionate numele, susţin teoria celui care spune că un bolnav trebuie să renunţe la tratamentul medicamentos, inclusiv în cazurile de cancer. Potrivit numeroaselor surse ce pot fi găsite la o simplă căutare pe internet, spre exemplu articole din publicaţii precum celebrul săptămânal Der Spiegel, acest lucru a cauzat suferinţe inimaginabile şi moartea mai multor persoane, cifra deceselor fiind de ordinul zecilor sau chiar sutelor.

Ryke Geerd Hamer, „părintele” NMG. Foto: TV2.no

„Teza” lui Hamer are la bază aşa-zise „conflicte” de ordin psihologic. Acesta a creat NMG după ce şi-a pierdut fiul, împuşcat în timp ce dormea, apoi soţia, îmbolnăvindu-se ulterior de cancer testicular. Adepţii săi susţin că s-a vindecat singur, însă această formă de cancer are una dintre cele mai ridicate rate de răspuns la tratamentul convenţional, de aproape 90 la sută. Cei care ofereau vindecare fără medicină în Piaţa Maria au declarat că sistemul medical, alături de industria farmaceutică şi cea producătoare de aparatură medicală, încearcă să nu lase asemenea tratamente fenomenale să iasă la suprafaţă. Această teorie a conspiraţiei îi aparţine lui Hamer, acum în vârstă de 77 de ani.

Caz celebru

Olivia Pilhar a apărut în paginile ziarelor din toată Europa în 1995. În vârstă de numai șase ani, ea fusese diagnosticată cu nefroblastom - tumoare Wilms. Părinții Oliviei au respins chimioterapia, care îi oferea aproximativ 90 la sută șanse de supraviețuire, urmând sfaturile lui Hamer și aducând-o în pragul morții. După ce autoritățile austriece au făcut presiuni, amenințând cu ridicarea drepturilor celor doi, aceștia au fugit în Spania.

Tumoarea a ajuns la dimensiunile unei mingi de fotbal, iar în urma unor negocieri la care a participat și Thomas Klestil, atunci președinte al Austriei, părinții Oliviei au fost convinși, nu fără ajutorul poliției spaniole, să se întoarccă în țara natală și să accepte ca fetița lor să urmeze tratamentul medical de urgență. Deși mai avea mici șanse de supraviețuire, Olivia a fost salvată de chimioterapie. Ambii părinți au fost condamnați la câte opt luni de închisoare pentru vătămare corporală din culpă. Ei susțin chiar și în prezent metoda lui Ryke Geerd Hamer. După cazul Pilhar, acesta a mai fost anchetat de autoritățile austriece în 40 de cazuri similare, dar soldate cu decese.

Un alt caz este descris în amănunt, cu fotografii explicite despre evoluția unui cancer la sân, pe o pagină de internet dedicată de Gilbert Jakubczyk soției sale, Michaela Jakubczyk-Eckert. „O jelim pe Michaela” este titlul sub care suferința femeii, cauzată de renunțarea la chimioterapie și urmarea metodei lui Hamer, este descrisă până la moartea acesteia.

Site-ul poate fi accesat AICI (ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE)

„Corpul îşi face treaba”

„Întâlnirile au loc între oameni care sunt pe o anumită frecvenţă, care înţeleg că vindecarea o pot face doar ei, ca pacienţi. Niciodată nu te va vindeca doctorul, organismul tău este perfect şi poate să-şi facă treaba”, au declarat organizatorii seminarului promovat pe internet de către Adriana Tătaru, care nu precizează şi o funcţie sau specializare.

Teoria conspirației, pe care și-au însușit-o cu brio și cei care promovează această „alternativă”, numită peste tot în lume șarlatanie medicală, este întreținută și pe site-ul oficial în limba română: „Oficial, în Europa nu i se permite niciunui medic să practice Noua Medicină Germanică. Totuşi, în prezent, în întreaga lume există mulţi medici care mai au încă conştiinţă, dar toţi sunt nevoiţi să aplice pe ascuns această medicină, deoarece se tem de represalii”, se arată la secțiunea de informații a paginii de internet.

Organizatorii seminarului din Timișoara au precizat că ei nu au sfătuit niciodată persoanele cărora le prezintă principiile NMG să renunțe la tratamentul medicamentos, menționând că „decizia este individuală”.

„Aceşti indivizi ar trebui să fie închişi, sunt tot felul de şarlatani care profită de credulitatea anumitor persoane. Întreruperea tratamentului în cazul unui pacient diagnosticat cu cancer este o condamnare la moarte”, a declarat dr. Şerban Negru, specialist în oncologie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: