Se semnează la Timişoara documentele de temelie pentru Alianţa Vestului. Patru oraşe mari din România vor să se dezvolte armonios

Se semnează la Timişoara documentele de temelie pentru Alianţa Vestului. Patru oraşe mari din România vor să se dezvolte armonios

Timişoara FOTO Eye in the Sky

Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan şi Emil Boc, primarii oraşelor Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca, se întâlnesc în capitala Banatului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 8 decembrie, cei patru primari iniţiatori ai proiectului “Patrulatera Vestului”, Nicolae Robu (Timişoara), Gheorghe Falcă (Arad), Ilie Bolojan (Oradea) şi Emil Boc (Cluj-Napoca), vor semna, la Timişoara, la sediul Primăriei, de la ora 15.00, documentul de temelie al alianţei. Având în vedere interesul mare pentru proiect, arătat de alte administraţii publice locale din această parte de ţară, o dată cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului în Alianţa Vestului - în abreviere: AVE, pentru a se evidenţia caracterul ei deschis.
 
Dacă în ţară sunt oraşe şi regiuni care stagnează de ani de zile, Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca au posibilitatea să se dezvolte în continuare. 
 
Administraţiile puternicelor oraşe din vestul României au decis să se organizeze în spiritul Declaraţiei de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, pentru accelerarea dezvoltării, spun cei patru primari. 
 
Alianţa Vestului va deveni un for informal pentru schimburi de idei şi de experienţă între edilii oraşelor în cauză şi între administraţiile publice locale, dar şi de cooperare pe proiecte mari (prin atragerea de fonduri europene pe proiecte de dezvoltare regională), în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar şi în domeniile cultură, educaţie, sănătate, turism, sport, securitate şi dezvoltare, în sens larg.
 
 
citeste totul despre: