Mesajul unui IT-ist român, specialist în tehnologii Microsoft, către parlamentari: „Ce răspundere extraordinară ai tu, nesimţit ordinar ce eşti?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanul Ciprian Jichici, specialist în tehnologii Microsoft, unul din cei mai apreciaţi IT-şti din ţară, le-a bătut obrazul parlamentarilor care şi-au votat pensii suplimentare.

Ciprian Jichici are doar 38 de ani şi şi-a construit deja, pe propriile puteri o carieră de succes. Absolvit Liceului CD Loga iar apoi Facultatea de Matematică-Informată a Universităţii de Vest din Timişoara. A învăţat foarte bine, a fost olimpic national în timpul liceului. 

După facultate, Ciprian Jichici face parte dintr-un program numit Microsoft Regional Directors care reuneşte cei mai buni 100 de specialişti din lume neafilitaţi Microsoft. Ciprian Jichici este şi consilier local din partea PNL.   

Iată mesajul lui Ciprian Jichici parlamentarilor care şi-au votat pensii suplimentare.

Eu cred că nu putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcţionar public, care are o răspundere extraordinară şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic, şamd. - deputat în Parlamentul Romaniei.

 

Ce răspundere extraordinară ai tu, nesimţit ordinar ce eşti, acolo unde mănânci, dormi şi votezi cum îţi ordonă şeful tău (din partid, din servicii, sau de unde o fi)? Cu ce eşti tu mai presus de mine? Hai să vedem...

Sunt cadru didactic universitar, cu vechime de 15 ani, la care se adaugă şi cei petrecuţi pe băncile facultăţii. Am fost olimpic naţional la 5 materii în liceu, am luat atâtea premii că nici nu le ştiu din cap. Pasiunile mele ştiinţifice sunt cloud computing, data mining şi fizică cuantică. Ştii ce înseamna vreunul dintre aceşti termeni, măi infatuat ordinar ce eşti?

 

Cu asta am lămurit-o, hai să mergem mai departe. Am construit de la zero (fără tata şmecher, securist, primar, etc...) o firmă care a împlinit anul trecut 15 ani. Lucrează numai în privat, nu dă tunuri, îşi plăteşte toate impozitele. Sunt recunoscut internaţional ca unul din cei mai buni specialişti IT în aria mea de competenţă. 

 

Vorbesc anual la câteva zeci de evenimente naţionale şi internaţionale, şi asta nu pentru că "dă bine" să fiu invitat ci pentru că oamenii sunt interesaţi ce ceea ce spun. Tu ce ai realizat, mai extraordinarule?
 

Sunt zile în care lucrez până la 10-12 ore. Multe dintre weekend-urile mele sunt presărate cu activităţi profesionale. Să nu mă înţelegi greşit, profitorule, nu mă plâng şi nu mă victimizez. Fac ceea ce fac şi cât fac pentru că îmi place foarte mult. Mă pricep bine, am rezultate şi satisfactii. Produc pentru mine, pentru cei care depind de mine (colegii mei de la firmă, partenerii de business) şi pentru statul român.

 

Plătesc impozite pe venituri, pe clădiri, pe profit, TVA, taxa de drum, acciză pe combustibil, şi multe altele. PLATESC, întelegi lipitoareo? Îmi justific existenţa în această societate, şi, muncind pentru mine şi familia mea, contribui la bunăstarea comunităţii. Tu câte ore munceşti pe săptămână, extraordinarule responsabil? Că te văd aproape în fiecare miercuri în avion, şi nu în ala care aterizează la Bucureşti.
 

Ai dreptate, nesimţitule, nu se poate pune semnul egal între noi".


Citiţi şi:


FOTO Documentul care poate salva viaţa şoferilor în cazul unui accident! O premieră pentru România
 

Scrisoare deschisă „pensionarilor de lux“: „Am asistat la unul dintre cele mai murdare conflicte de interese girate de legislaţie“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite