“Scene dintr-o căsnicie”. Radu Jude debutează în teatru. Spectacol urmărit cu sufletul la gură, la Timişoara

“Scene dintr-o căsnicie”. Radu Jude debutează în teatru. Spectacol urmărit cu sufletul la gură, la Timişoara

"Scene dintr-o căsnicie" FOTO Adrian Pîclişan

Teatrul Naţional din Timişoara (TNT) propune publicului un spectacol incitant, un exerciţiu de sinceritate: “Scene dintr-o căsnicie” de Ingmar Bergman.

Ştiri pe aceeaşi temă

Radu Jude, unul dintre cei mai premiaţi regizori de film din România (cel mai recent este Ursul de Argint de la Berlin pentru „Aferim”), debutează în teatru. Acesta a regizat spectacolul „Scene dintr-o căsnicie”, de celebrul cineast Ingmar Bergman, în traducerea lui Carmen Vioreanu. 
 
Jude a ales să colaboreze la cu trei actori de calibru ai TNT: Ion Rizea, Claudia Ieremia şi Alina Ilea, care îşi interpretează fabulos rolurile din "Scene dintr-o căsnicie".
 
Povestea lui Johan şi Marianne ar putea figura pe coperta oricărei reviste de life style: sunt căsătoriţi de zece ani, au doi copii, cariere, prieteni de încredere. Cuplul perfect este însă în plină destrămare, corodat de frică, nesiguranţă, neinţelegeri şi confuzie. 

O căsnicie distrusă. Fiecare îşi caută fericirea în altă parte, dar nu se pot desprinde definitiv... Ingmar Bergman cercetează în “Scene dintr-o căsnicie” mecanismele vieţii de cuplu. 

 
Ca regizor, Ingmar Bergman (1918 – 2007) a influenţat major cinematografia secolului al XX-lea prin numeroase filme dintre care amintim “A şaptea pecete”, “Fragii sălbatici”, “Persona”, “Strigăte şi şoapte”, “Fanny şi Alexander” etc. A făcut filme de televiziune (“Scene dintr-o căsnicie” fiind probabil titlul cel mai cunoscut), a scris scenarii şi a regizat spectacole de teatru (a fost, între 1963 şi 1966, directorul Teatrului Regal din Stockholm). 
 
Avenpremiera spectacolului a avut loc joi, iar premiera va avea loc în sâmbătă, de la ora 19.00, la Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările