Scandal politic după ultima alocare de fonduri de la Guvern. Subprefect PNL: „De ce nu spui realitatea, Dominic?”

Scandal politic după ultima alocare de fonduri de la Guvern. Subprefect PNL: „De ce nu spui realitatea, Dominic?”

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz (USR-PLUS) şi subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu (PNL)

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, se revoltă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pentru că primăriile cu edili USR din judeţul Timiş nu au primit bani la ultima alocare din fondul de rezervă al Guvernului. Liberalii, cu care USR este, teoretic, în coaliţie au răspuns criticilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Guvernul a alocat astăzi, din fondul de rezervă, 1 miliard de lei pentru localităţile din România.  În Timiş, din 99 de comune, oraşe şi municipii, doar patru n-au primit nimic. Zero, nada, niente: Timişoara, Dumbrăviţa, Foeni şi Cenad. Coincidenţa coincidenţelor, tocmai cele patru primării din judeţ conduse de primari USR PLUS.  Ce semnal vrea să transmită guvernul cetăţenilor din aceste patru localităţi bănăţene? Că sunt pedepsiţi pentru cum au votat la alegerile locale?”, spune Dominic Fritz.

Edilul crede că semnalul dat primarilor USR „este gândit ca o demonstraţie de forţă a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, însă e doar dovada că această coaliţie nu are un proiect pentru ţară, doar pentru propriile-i interese”. În postarea sa, Dominic Fritz i-a etichetat şi pe parlamentarii de Timiş ai PSD şi PNL.

Primul care i-a răspuns lui Dominic Fritz, pe Facebook, a fost supbrefectul de Timiş, care are atribuţii de prefect, Ovidiu Drăgănescu (PNL). „Cum poţi să spui că nu a primit nimic Primăria Timişoara??? Săptămâna trecută ai primit 5 milioane lei. Singura primărie din judeţ care a primit săptămâna trecută, celelalte 98 nu au primit nimic! Cea mai mare discriminare, nu? Doar tu, ceilalţi primari nimic! Acum a venit rândul celorlalte primării, total 23 milioane pe tot judeţul. De ce nu spui realitatea, Dominic? Chiar intr-o zi de 17 decembrie, când timişorenii sunt rezervaţi în orice context. Poate o să înveţi acest lucru, măcar in următorii ani cât vei fi la PMT”, a scris Drăgănescu, susţinător, de altfel, al lui Dominic Fritz în lupta cu Nicolae Robu pentru Primăria Timişoara.

La rândul său, deputatul PNL Ben Oni Ardelean l-a acuzat pe Dominic Fritz de populism, Primăria Timişoara primind în urmă cu o lună 54 de milioane de lei (cea mai mare sumă din ţară) din fondul de rezervă al Guvernului.

„În acelaşi timp, vă reamintesc că ieri aţi mărit taxele si impozitele timişorenilor, într-o manieră demnă de cărţile lui Marx. Deci presupunem că oraşul va înflori în urma colectării adoptate de către dvs. Domnule primar, vă recomand cu căldură să ieşiţi din această sferă populistă şi din biroul cald de pe C.D. Loga. Timişoara stagnează şi se îngroapă accelerat în mizerie, gropi şi frig, iar acest lucru vi se datorează strict dvs. şi echipei de «specialişti reformatori», fără pic de viziune, cu care aţi umplut Primăria. Reveniţi-vă, vă rog!”, a scris Ben Oni Ardelean.

O replică dură a venit din partea deputatului USR PLUS Nicu Fălcoi. „Băi, voi ăştia de la PSD - PNL, sunteţi sănătoşi la minte? Aveţi impresia că ţara e la mâna voastră şi că-i puteţi pedepsi după bunul vostru plac pe oamenii care trăiesc în localităţi conduse de primari USR? Chiar nu vă e ruşine? Cu ce-au greşit oamenii din comunităţile astea, care plătesc, la fel ca toţi, taxe şi impozite?”, a scris şi Nicu Fălcoi, pe Facebook.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Parlamentarii USR de Timiş, atac în grup la adresa PNL: „O imensă bătaie de joc la adresa ţării şi-a românilor”

Coaliţia PNL-USR PLUS de la Timişoara scârţâie din toate încheieturile: „Lupta esta pe viaţă şi pe moarte“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările