Scandal monstru la Teatrul Naţional pentru epilogul refuzat regizorului Ioan Ieremia

Regizorul Ioan Ieremia, în vârstă de 75 de ani, ameninţă că va intra în greva foamei în balconul Operei din capitala Banatului. Directoarea Teatrului Naţional, Adriana Hausvater, şi regizorul Ioan Ieremia au ajuns să joace într-o dramă.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Teatrul Naţional Timişoara se joacă o scenă de scandal între directoarea instituţiei şi regizorul Ioan Ieremia. Cel din urmă a montat zeci de piese în ultimele cinci decenii, însă acum a ajuns într-un conflict ireconciliabil cu Adriana Hausvater, şefa teatrului.


Problemele au apărut acum patru ani, când Adriana Hausvater a devenit manager al teatrului. Ioan Ieremia o acuză pe Hausvater că l-a persecutat. Unul dintre presupusele gesturi de persecuţie este faptul că Ieremia a primit decizia de pensionare prin poştă. Acesta mai susţine că represaliile continuă cu fiul său Ioan Ardeal Ieremia, angajat al teatrului, şi cu nora sa, Claudia Ieremia, actriţă. Directoarea se apără şi susţine că regizorul caută doar să facă scandal, că acest lucru l-a fi făcut şi cu predecesorii săi şi că singurele probleme ale acestuia ţin de modul în care se comportă cu cei din jur.
vrea doar ultimul act


Sămânţa de scandal a pornit de la faptul că Ieremia consideră că nu s-a putut retrage aşa cum ar fi trebuit de pe scenă, cu un spectacol final, grandios, pe scena teatrului. “Eu cer să organizez acest spectacol încă din 2005, de când această fetiţă venită printr-o reţea organizată de Demeter Andras via Alexander Hausvater, soţul său, a început să îmi oprească spectacolele şi mi-a trimis acasă o hârtie prin care mă anunţă că sunt pensionat”, a declarat regizorul.


Replica directoarei


Adriana Hausvater afirmă că Ieremia i-a creat multe neplăceri de-a lungul timpului. “Nu avem absolut niciun contract cu acest domn. Spune că o să-şi dea foc în balconul Operei, dar eu cred că dânsul face parte din categoria oamenilor frustraţi, care nu ştiu cum să rezolve problemele, decât prin scandal”, a replicat Adriana Hausvater. Ioan Ieremia a ameninţat că, miercuri, va intra în greva foamei până când cineva de la Ministerul Culturii îi va aproba spectacolul de retragere.


Hausvater este descendenta celor care au adus dictatura. Face asta şi în teatru.
Ioan Ieremia, fost regizor şi actor timişorean

Nu mi-a cerut un astfel de spectacol. A avut ceva cu toată lumea care a condus teatrul. 
Adriana Hausvater, managerul Teatrului Naţional Timişoara

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările