Sătenii din Nadăş, susţinuţi în justiţie de „daci” îmbrăcaţi în haine populare şi tricolor: „A venit circul în oraş?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 40 de localnici din satul arădean Nadăş, retrocedat în baza unor acte false, s-au adunat luni la Curtea de Apel Timişoara pentru un nou termen dintr-un proces în care sunt judecaţi pentru abuz în serviciu şi falsuri notarul Adrian Vlai şi alte patru persoane. La Curtea de Apel au fost şi câţiva „daci”, veniţi să-i susţină pe localnici. „A venit circul în oraş?”, ar fi întrebat judecătorul.

Notarul Adrian Vlai şi alte patru persoane sunt judecate la Curtea de Apel Timişoara într-un dosar de abuz şi falsuri care au dus înstrăinarea din patrimoniul Composesoratului Foştilor Urbarialişti Răpsig a unei suprafaţe de 199,8 de hectare de păşune în patrimoniul unor persoane fizice care nu aveau vreo calitate de membru sau asociaţi în cadrul formei asociative de proprietate.

Pentru că notarul Vlai este cel care a emis certificatul de moştenitor fals, în baza căruia a fost retrocedat satul Nadăş, aproximativ 40 de localnici au mers marţi la procesul de la Curtea de Apel Timişoara. Cel mai în vârstă dintre nădăşeni a fost un bătrân de 95 de ani, venit să îşi apere pământul. Pentru că procesul în care este judecat notarul arădean şi cele patru persoane trimise în judecată alături de el s-a judecat în cameră de consiliu, procesul fiind în fază preliminară, localnicii din Nadăş au aşteptat finalizarea procesului pe holurile Curţii de Apel Timişoara. 

Localnicii din Nadăş au fost însoţiţi la Curtea de Apel Timişoara de un grup de „daci”, mobilizaţi pe Facebook şi veniţi la Curtea de Apel îmbrăcaţi în haine tradiţionale. Aceştia nu au nicio calitate în procesul de la Nadăş, venind doar să fie alături de localnici. Unul dintre „dacii” veniţi să îi susţină pe localnicii din Nadăş s-a plâns de reacţia judecătorului, care ar fi întrebat atunci când i-au văzut pe români îmbrăcaţi în haine populare dacă „a venit circul în oraş?”.

„Am convenit să nu dăm interviuri presei pentru că nu este rolul nostru să vă spunem ce se întâmplă aici. Nu avem nimic cu dumneavoastră. Sunt situaţii în care chiar ne bucurăm că avem ocazia...În situaţia aceasta, am considerat că nu este rolul să o facem. Daţi-ne voie ca astăzi să nu vă răspundem. (...) Noi am convenit să nu dăm interviuri pentru că nu vrem să le luăm faţa acestor oameni. Ei aici îşi joacă vieţile lor. Noi îi sprijinim pe ei”, a spus unul dintre susţinătorii sătenilor din Nadăş, care a refuzat să explice prezenţa la Curtea de Apel Timişoara în haine populare. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite