Sala de fitness Smarfit 1 din Timişoara a fost incendiată. Acuzaţii dure între cei doi foşti asociaţi

Sala de fitness Smarfit 1 din Timişoara a fost incendiată. Acuzaţii dure între cei doi foşti asociaţi

Studioul Smartfit 1 FOTO Facebook/Smartfit

Cosmin Şorban, acţionarul majoritar de la Smartfit şi Răzvan Irimescu, patronul sălii de fitnes rivale, Nextfit, îşi aruncă acuzaţii grave.

Sala de fitness Smartfit 1 de pe bulevardul Cetăţii din Timişoara a fost cuprinsă, sâmbătă după-amiază de un incendiu. Pompierii de la ISU Timiş au intervenit cu două autospeciale de stingere a incendiilor, iar 32 de persoane au fost evacuate din clădire, fără ca cineva să necesite îngrijiri medicale. 

În fapt, incendiul a cuprins doar sauna şi zona de vestiare.
 
După primele cercetări efectuate la faţa locului, pompierii au anunţat că o cauză probabilă a incendiului a fost „folosirea intenţionată a sursei de aprindere”.
 
Reprezentanţii Smartfit au transmis un comunicat de presă prin care întăresc bănuielile pompierilor. 
 
“Sala Smartfit de pe bulevardul Cetăţii din Timişoara a fost incendiată, cel mai probabil la comanda unei persoane care a vrut să discrediteze afacerea. Nu au existat victime, nu s-a creat panică, asigurăm clienţii şi publicul larg că în cadrul Smartfit sunt respectate toate normele de siguranţă, evenimentul nefericit de astăzi venind ca o confirmare a capacităţii Smartfit de gestionare a oricărei probleme. Am pus la dispoziţia organelor legii informaţiile necesare identificării persoanei care a incendiat intenţionat sala, din primele verificări se află în atenţia poliţiei un suspect cu antecedente penale, anunţă cei de la Smartfit.
 
“Am încredere în ancheta Poliţiei şi cred că va ieşi la iveală mintea criminală care ar fi putut comanda un astfel de incendiu. Suspectul, o persoană certată cu legea, a fost doar un instrument într-un joc diabolic pus la cale de oameni care vor cu orice preţ să afecteze imaginea Smartfit, după nereuşitele legale şi mediatice. Am declarat şi la Poliţie următoarea coincidenţă tulburătoare: fostul meu angajat, Răzvan Irimescu, m-a ameninţat că îmi pune pompierii în cap. Am crezut că se referă la doar la plângerile aberante pe care mi le-a făcut. Pagubele materiale nu contează, însă încep să mă tem pentru familia şi pentru copiii mei” a spus Cosmin Şorban, asociatul majoritar al Smartfit Timişoara.

 
Smartfit este cel mai mare operator de fitness din vestul României, cu peste 6.000 de clienţi şi aproape 70 de antrenori. 
 
Cei de la Smartfit mai spun că în ultima perioadă, firma a fost asaltată, în presă şi la tribunal, de atacuri bine puse la punct, „orchestrate de un fost angajat care, prin interpuşi, gestionează o sală de sport concurentă şi care pregăteşte deschiderea celei de-a doua săli la 500 metri de centrul Smartfit incendiat. Dezaprobăm orice practică de concurenţă neloială şi suntem convinşi că publicul şi clienţii Smartfit nu vor cădea în plasa jocurilor murdare făcute de concurenţă. Voi face toate demersurile ca vinovaţii de incendiul de astăzi să plătească pentru fapta lor oribilă. Nu aşa se atrag clienţii, ce s-a întâmplat astăzi este comportament criminal”, a mai transmis Cosmin Şorban, asociatul majoritar al Smartfit Timişoara.
 
Ce spune Răzvan Irimescu, fostul asociat de la Smartfit
 
În 2017, cei doi asociaţi ai sălilor de fitness Smartfit din Timişoara şi-au strâns mâna şi au plecat fiecare pe drumul propriu. Cosmin Şorban a rămas cu acţiunile la Smartfit, în timp ce Răzvan Irimescu şi-a deschis o nouă sală la intrarea în Dumbrăviţa dinspre Timişoara, Nextfit. 
 
Cele două săli rivale activează pe piaţă locală, Nextfit deschizând chiar luna trecută la Vox Tehnology, pe Calea Torontalului, o a doua sală de fitness. 
 
Cosmin Şorban aruncă săgeţi către fostul său partener. “M-a ameninţat că îmi pune pompierii în cap”. 
Răzvan Irimescu, actualul patron al Nextfit a oferit o replică, spunând  că nu are nicio legătură cu incidentul de azi de pe bulevardul Cetăţii. 
 
„Încercarea mişelească a lui Sorban Cosmin prin care doreşte să îmi pună în cârca incidentul din incinta Smartfit 1 este doar încă o tentativă nereuşită de a mă discredita public. Acesta vrea să mascheaze propria lui neputinţă şi vrea să arunce totul în cârca mea. Menţionez că voi uza de toate mijloacele legale pentru a se face dreptate în cazul Smartfit. Acţiunea de astăzi încearcă să mascheze întreaga inginerie criminală gândită de Sorban Cosmin. Soţia mea Silvia a sesizat Primăria Timişoară despre ilegalitatea funcţionarii Smartfit 1 însă până în prezent nu au fost luate nici un fel de măsuri, dimpotrivă, răspunsurile lor indică clar nivelul de corupţie la care s-a ajuns prin acţiunile lui  Sorban Cosmin. Dacă tot se vorbeşte despre coincidenţe, mă întreb care din ele este mai evidentă, faptul că grupul compus din Sorban Cosmin şi Han Angela au încercat fără succes să introducă firma în faliment iar acum încearcă să distrugă Brandul creat de mine sau aceea că aceleaşi persoane sunt cercetate penal într-un dosar în care s-a şi pus în mişcare acţiunea penală în REM?”, spune Răzvan Irimescu.


 
Fostul acţionar de la Smartfit mai afirmă: “Voi sesiza organele abilitate (a nu ştiu căta oară) în sensul atragerii atenţiei asupra ilegalităţilor care se întâmpla în incintele Smartfit sub comanda lui Sorban Cosmin, persoană care este cercetată penal şi care a fost suspendată din funcţia de administrator printr-o decizie definitivă. Menţionez că unul din motivele suspendării lui din funcţia de administrator a fost exact lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu în incinta Smartfit 1.
 
Reaua şi păguboasa administrare a lui Sorban a dus la suspendarea acestuia dar chiar şi aşa controlul ilegal exercitat asupra societăţii şi continuarea derulării afacerilor în stil mafiot şi nu într-un cadru legal normal a dus în prezent la incendierea Smartfit 1 şi implicit la cauzarea de daune în interesul asociaţilor şi colaboratorilor”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: