S-a stabilit data inaugurării singurului petic de autostradă din România, în 2016. „Anul acesta nu o să fie zero kilometri, anul acesta o fie 15 kilometri“

S-a stabilit data inaugurării singurului petic de autostradă din România, în 2016. „Anul acesta nu o să fie zero kilometri, anul acesta o fie 15 kilometri“

Odată cu inaugurarea singurului tronson de autostradă din România în 2016, şoferii vor putea circula de la Vama Nădlac până în dreptul localităţii Margina FOTO forum.peundemerg.ro

Sorin Buşe, ministrul Transporturilor, a dezvăluit, la inaugurarea tronsonului I al centurii ocolitoare a Braşovului, când se deschide traficul pe Autostrada Lugoj-Deva, pe tronsonul Traian Vuia-Margina.

Ştiri pe aceeaşi temă

România se poate “lăuda” cu o performanţă greu de egalat. Singurul petic de autostradă care va fi inaugurat în acest an este cel de pe Autostrada Vestului, între localităţile Traian Vuia şi Margina. Este vorba de un tronson de doar 15 kilometri, de pe lotul II al autostrada care va lega oraşele Lugoj şi Deva. 
 
Sorin Buşe, ministrul Transportului Transporturilor, a dezvăluit, la inaugurarea tronsonului I al centurii ocolitoare a Brasovului, data la care va fi deschisă circulaţiei pe acest tronson. 
 
“Anul acesta nu o să fie zero kilometri, anul acesta o fie 15 kilometri. Lotul II Lugoj-Deva va fi gata pe 15 decembrie. Am fost acolo săptămâna trecută (n.r. în 4 noiembrie) şi lucrările sunt foarte avansate. Anul viitor o să fie de zece ori mai mulţi, adica 150 de kilometri de autostradă. Vorbim tot de porţiunea Lugoj-Deva, dar şi de Sebeş-Turda, plus Suplacu de Barcău-Borş chiar porţiunea unde s-a reziliat contractul cu Bechtel. Cei 26 de kilometri, dacă demarăm acum licitaţia, când începem sezonul, în martie, ar putea fi terminaţi în şase luni. Vom face eforturi mari ca să nu mai existe întârzieri pe viitor. De exemplu, la licitaţii nu vom mai impune un termen clar, ci un interval, de exemplu între un an pentru firmele care lucrează foarte bine şi 18 luni pentru constructorii mai puţin eficienti. La licitaţie vor avea câştig de cauza cei care vor oferi cel mai scurt termen”, a spus ministrul Sorin Buse, citat de Hotnews.
 
În acest moment, pe Lotul 2 (28 km), gradul de execuţie este de peste 52%. Pe primul tronson de 15 kilometri, este finalizat, se fac ultimele retuşuri şi se aşteaptă inaugurarea promisă în decembrie. Pentru ceilalţi 13 kilometri vom mai avea de aşteptat. 
 
Odată cu inaugurarea singurului tronson de autostradă din România în 2016, şoferii vor putea circula de la Vama Nădlac până în dreptul localităţii Margina.
 
Conform informaţiilor oferite de conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe Lotul 3 (21 km), execuţia lucrărilor s-a realizat în proporţie de peste 70%, iar pe Lotul 4 (22 km), progresul fizic este de aproape 50%.
 
 
Citiţi şi:

Imagini filmate din avion cu singura porţiune de autostradă ce ar putea fi inaugurată în România, în 2016 VIDEO

Veste bună pentru şoferi. Încă 15 kilometri din autostrada Vestului aşteaptă să fie deschişi

 

FOTO Cum arată frontiera cu Ungaria de pe Autostrada Vestului. Imagini din singurul loc în care poţi ajunge din România în Occident pe autostradă

 

 

citeste totul despre: