S-a deblocat proiectul Autostrăzii Timişoara-Moraviţa. „Studiul de fezabilitate intră la finanţare pe actualul exerciţiu bugetar: 10 milioane de euro“

S-a deblocat proiectul Autostrăzii Timişoara-Moraviţa. „Studiul de fezabilitate intră la finanţare pe actualul exerciţiu bugetar: 10 milioane de euro“

Sârbii vor face autostrada Pancevo-Vârşeţ, iar noi vom avea de realizat drumul rapid de la Timişoara la Moraviţa

Peste câţiva ani vom putea circula pe autostradă de la Timişoara la Belgrad. Guvernul a aprobat ca studiul de fezabilitate pentru Autostrada Timişoara-Moraviţa să intre la finanţare pe actualul exerciţiu bugetar al fondurilor europene, iar anul viitor să fie alocaţi bani pentru începerea lucrărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul Sorin Grindeanu, prezent la întâlnirea cu reprezentanţii autorităţilor locale din Timiş, a anunţat că a revenit în actualitate realizarea autostrăzii Timişoara-Moraviţa, care va lega România de Serbia. Vecinii au un proiect concret pentru autostrada Pancevo-Vârşeţ-Stamora Moraviţa, însă Masterplanul de Transport din România, documentul strategic pentru investiţiile din domeniul transporturilor pe urmatorii 15 ani, prevedea iniţial doar un drum expres pe ralaţia Timişoara-Moraviţa.
 
Sorin Grindeanu a anunţat că a fost deblocat proiectul de Guvernul României şi că urmează să se realizeze o autostradă de la Timişoara până la frontiera cu Serbia, iar de acolo, după realizare proiectului de către vecini, se va putea merge pe drum rapid până la Belgrad. 
 
„Săptămâna trecută, printr-o Hotărâre de Guvern, am deblocat proiectul autostrăzii Timişoara-Pancevo. Ştiţi că era era blocat de anul trecut. S-au aprobat indicatorii astfel ca studiul de fezabilitate să intre la finanţare pe actualul exerciţiu bugetar. Vorbim de 10 milioane de euro. Iar pe viitorul exerciţiu bugetar să se poată intra la finanţarea execuţiei acelui tronson”, a declarat Sorin Grindeanu.  

Conform planurilor, pentru tronsonul dintre Timişoara şi Moraviţa, care ar urma să aibă aproximativ 50 de kilometri, România ar urma să atragă din fonduri europene suma de 29,5 milioane euro.
 
citeste totul despre: