Românii răniţi într-un accident în Slovenia vor fi aduşi în ţară de un echipaj SMURD din Timişoara

Românii răniţi într-un accident în Slovenia vor fi aduşi în ţară de un echipaj SMURD din Timişoara

Cei de la SMURD iau parte la numeroase acţiuni internaţionale

Un echipaj SMURD din cadrul ISU Timiş va asigura transportul spre România a trei cetăţeni români, victime ale unui accident rutier, ce a avut loc în Slovenia, în noaptea de 8 spre 9 mai 2014.

Transportul celor trei pacienţi se face la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe al României şi cu aprobarea Şefului Departamentului pentru Situaii de Urgenă din cadrul MAI.

Autospeciala Transport Victime Multiple, încadrată cu doi medici şi un asistent medical din cadrul
UPU - SMURD Timiş şi doi paramedici din cadrul ISU Timiş, a plecat în cursul dimineţii, cu destinaţia Maribor, Slovenia.

Echipajul a fost instruit premergător plecării cu privire la starea şi nevoile pacienţilor, precum şi asupra formalităţilor legale ce trebuie urmate în astfel de cazuri. Cei trei cetăţeni români vor fi preluaţi de la Clinica Universitară din Maribor şi transferaţi, sub observaţie medicală, la un spital din judeţul Bihor.

În noaptea de 8 spre 9 mai 2014, cei trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 4 şi 29 de ani, au suferit un accident rutier pe autostrada A1, în apropiere de localitatea Maribor, Slovenia.
 
Transportaţi de urgenţă la Clinica Universitară din Maribor, pacienţii aflaţi în stare gravă, au fost supuşi mai multor intervenţii chirurgicale. În prezent, starea lor de sănătate evoluează pozitiv, iar la recomandarea medicilor sloveni, aceştia pot fi externaţi, dacă beneficiază de transport cu o ambulanţă dotată în mod adecvat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările