Românii nu mai vor să-şi amâne nunţile din cauza pandemiei. Se preconizează 250.000 de cununii civile. Noile tendinţe în domeniul petrecerilor în 2022

Românii nu mai vor să-şi amâne nunţile din cauza pandemiei. Se preconizează 250.000 de cununii civile. Noile tendinţe în domeniul petrecerilor în 2022

Au reînceput târgurile de nunţi din Timişoara FOTO Alex Hreniuc

Sezonul nunţilor va începe în luna mai, aşadar acum e momentul pregătirilor pentru cei care vor face petreceri la vară. După aproape doi ani de pauză s-au reluat la Timişoara şi târgurile de nunţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viaţa, aşa cum o ştiam înainte de martie 2020, nu va arăta la fel, chiar daca am revenit la o oarecare normalitate. Noua realitate post COVID arată diferit, a adus reguli noi şi necesitatea de adaptare. 

Lucrurile nu stau diferit nici când vorbim de nunţi. După o pauză de aproape doi ani, din cauza pandemiei de coronavirus, au putut fi reluate târgurile de nunţi în Timişoara, acolo unde oamenii găsesc toate informaţiile despre organizarea unei nunţi. De la oferte pentru rochii de mireasă şi costume de mire, până la locaţii pentru petrecere, decoraţiuni şi aranjamentelor florale sau oferte pentru foto-video. 

Noul trend este ca nunţile să fie organizate în aer liber. 

“Ne bucurăm că au început târgurile de nunţi după aproape doi ani de pauză. Furnitorii şi miresele au fost receptivi. Pot să zic că pandemia ne-a ajutat şi pe noi şi pe mirese să fim mai creativi. Adică, să găsim locaţii în aer liber, cu mai puţine persoane, cu distanţare şi pot să spun că vizual arată mult mai bine. 

E un mare plus că putem să facem evenimente în aer liber, furnizorii s-au mobilizat şi au găsit soluţii. Aici mă refer la grădini, locaţii faine, păduri, cumva trendul merge către asta. E clar că sunt mai multe riscuri în caz de vreme nefavorabilă, dar sunt şi mai frumoase evenimentele”, a declarat Alex Hreniuc, unul din organizatorii târgului de nunţi care a avut loc Timişoara Convention Center. 
 
Foto A.Hreniuc. 
 
Pictorul care realizează tablouri la nunţi
 
Sezonul oficial al nunţilor începe în luna mai, aşadar mai e un pic de timp. Cert este că pregătirea unei nunţi ţine şi de imaginaţia celor care o fac. 
 
“Pot să spun că furnizorii sunt din ce în ce mai diverşi. Sunt furnizori noi, care în trecut nu au mai fost la târg. Să dau câteva exemple. A venit un pictor care îşi oferă serviciile în timpul nunţilor. Nu face portrete, aşa cum mai sunt şi alţii, ci adevărate tablouri. Un pas important a fost făcut şi prin prezenţa dezvoltatorilor imobiliari. Oamenii au fost receptivi, se gândesc şi ce se va întâmpla după nuntă, care va fi nou lor casă”, a mai spus Alex Hreniuc.
 
Foto A.Hreniuc
 
Casa Căsătoriilor în metaverse
 
Şi că tot suntem la noutăţi, Alex Hreniuc priveşte deja în viitor. A cumpărat Casa Căsătoriilor din Timişoara pe metavers. Sună încă a ceva SF, dar sunt semne că viitorul va fi despre realitate virtuală. Ca atare, cu ajutorul unor ochelari speciali, invitaţii vor putea participa la o ceremonie de la Casa Căsătoriilor şi de la distanţă.
 
“Am achiziţionat în metaverse Casa Căsătoriilor, e clar că în momentul de faţă totul e la început de drum, dar dorinţa noastră este ca pe viitor să putem să realizăm partea de videografiere în VR (n.r. virtual reality). Adică, cumva să oferim o tehnologie pentru cei care nu pot să ajungă la nuntă. Oamenii vor putea să fie prezenţi la eveniment prin noua tehnologie. Următorul pas e să implementăm VR-ul şi la petreceri. E o realitate virtuală la care toţi vom fi conectaţi în viitor. În ultimii doi ani, din cauza pandemiei s-au făcut paşi mari spre digitalizare, iar metaverse-ul ne va oferi mult mai multe posibilităţi, de la vizitarea unor magazine, prezenţa la concerte şi evenimente, până la turism. E clar că trendul e în direcţia respectivă. Acuma trebuie să fim deschişi oportunităţilor”, a mai adăugat Alex Hreniuc.
 
Foto A.Hreniuc
 
Se preconizează 250.000 de cununii civile în România
 
Încă nu se ştie ce reguli vor exista în vară în domeniul nunţilor, ce vom avem voie şi ce nu avem voie. Nu ştim nici dacă se termină pandemia sau încă vom avea de luptat cu virusul. Cert este că organizatorii de nunţi se aşteaptă ca numărul evenimentelor să crească, având în vedere că mulţi nu vor mai dori să amâne momentul petrecerii. În România, în acest an, se preconizează undeva la 250.000 de cununii civile. 
 
Foto A.Hreniuc


VĂ MAI RECOMANDĂM SĂ CITIŢI:

Legenda nunţii din Banat a capricioasei Elisabeta, fiică a cneazului Serbiei. Pretendentul său a aşteptat-o vara cu o sanie cu cai albi, pe un drum de zahăr

Restart la nuntă. Patronul unei săli de evenimente: Cei care au lucrat legal nu au fost aproape deloc dezavantajaţi de perioada de pandemie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările