Românii care fac Revelionul la Viena pot să uite de petarde şi artificii. Amendă de până la 3.600 de euro sau chiar închisoare

Românii care fac Revelionul la Viena pot să uite de petarde şi artificii. Amendă de până la 3.600 de euro sau chiar închisoare

Sute de mii de oameni sunt aşteptaţi la petrecerea din capitala Austriei FOTO Vienna.at

Sunt aşteptaţi să petreacă revelionul la Viena aproximativ 700.000 de vizitatori din Austria şi de peste hotare. Primăria Viena a pregătit ediţia a 30-a a revelionului în aer liber.

Ştiri pe aceeaşi temă

Foarte mulţi români din zona de vest obişnuiesc să petreacă Revelionul în capitala Austriei. Drumul este facil, se ajunge lejer pe autostradă  - sunt mai puţin de cinci ore de la Timişoara. Capitala Austriei este una dintre cele mai căutate destinaţii pentru petrecerea de Anul Nou. 
 
Primăria din Viena organizează anul acesta pentru a 30-a oară revelionul în stradă. 
 
Viena a îmbrăcat haine de sărbătoare în luna decembrie. S-au deschis zeci de târguri de Crăciun, mai mici sau mai mari: cam în fiecare piaţă publică se organizează câte unul. Cel mai mare, „Wiener Weihnachtstraum-Vienna Christmas Dream”, are loc în faţa Primăriei, şi atrage anual peste trei milioane de vizitatori din ţară şi străinătate. 
 
În perioada 28-1 ianuarie, târgurile de advent se transformă în târguri de Anul Nou. 
 
Petrecerea "Silvesterpfad" începe în 31 decembrie, de la ora 14.00, şi se încheie în Anul Nou, la ora 02.00. Vor fi 12 ore de distracţie, în 12 locaţii - în centrul oraşului: Rathausplatz, Stephansplatz, Löwelstrass, Graben, Herbert von Karajan-Platz, Kärntner Strasse, parlament etc., parcul Prater şi zona Seestadt - spectacole atractive, concerte live, DJ-i şi divertisment, precum şi o gastronomie variată, vin fiert şi şampanie. 


Oamenii pot urmării şi concertul de Anul Nou susţinut în aer liber de Filarmonica din Viena. 

 
Sunt aşteptaţi la "Silvesterpfad" aproximativ 700.000 de vizitatori din Austria şi de peste hotare. 
 
Organizatorii susţin că în cei 29 de ani, peste 12 miloane de persoane au petrecut revelionul de la Viena.

„2019 se apropie de final, iar Viena vă invită să vă spuneţi rămas bun de la acest an şi să întâmpinaţi cu fericire cel nou. Ce ar putea fi mai bun decât Revelionul la cea mai populară petrecere din Europa – de la Viena? La a 30-a aniversare a evenimentului tradiţional punem accent pe unitate. Puteţi să râdeţi, să dansaţi, să sărbătoriţi sfârşitul cu multă muzică şi o „Stradă a fericirii”, în 12 locaţii, în centrul Vienei, Prater şi Aspern Seestadt. Am creat zona „Prieteni în Viena” pentru ca oamenii să creeze legături între ei... Sper să vă distraţi la cel de-al 30-a Revelion din Viena. Dansaţi cu bucurie pe ritmurile „Valurilor Dunării Albastre” pentru un an nou fericit şi sănătos. Cântaţi energic „Oda bucuriei”, care va fi interpretat la miezul nopţii ca un preludiu al Anului Beethoven”, a transmis Michael Ludwig, primarul şi guvernatorul Vienei.


 
Traseul Revelionului de la Viena
 
La miezul nopţii vor avea loc tradiţionalele focuri de artificii, în Piaţa Primăriei şi la Prater.
 
În ce priveşte obiectele pirotehnice private, petarde, artificii, rachete, utilizate de petrecăreţii la scară mare anii trecuţi, anul acesta sunt interzise la Viena! Românii, şi ei mari amatori de asemenea distracţii, trebuie să uite de ele, pentru că poliţia austriacă va fi drastică. 

 
Conform site-ului primăriei Viena, poliţia, împreună cu reprezentanţii municipalităţii, vor monitoriza îndeaproape respectarea legislaţiei pitotehnice. Amenda poate să ajungă până la 3.600 de euro sau chiar închisoare de până la trei săptămâni. 
 
„Aruncarea petardelor în mijlocul mulţumii, petarde cumpărate de multe ori ilegal, este periculoasă şi iresponsabilă. Accidentele apar în fiecare an. Sunt afectaţi în principal copiii şi adolescenţii. Arsurile, leziunile oculare şi pierderea auzului sunt rezultatele triste ale Revelionului. Rachete direcţionate greşit provoacă incendii, prezintă un risc mare pentru oameni... Părinţii trebuie să explice cadrul legal copiilor lor şi să acţioneze în consecinţă. Comercianţii trebuie să respecte reglementările legale... Artificiile eliberează un fum nociv. Sugarii, persoanele în vârstă şi animalele suferă din această cauză. În special animalele sunt speriate de zgomotele puternice....Dacă nu cumpăraţi artificii, adesea foarte scumpe, puteţi economisi mulţi bani. În loc să aruncaţi banii pe materiale pirotehnice, puteţi să investiţi în securitatea locuinţei şi a maşinii”, scrie site-ul primăriei din Viena.

 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările