România debutează astăzi la Europenele de baschet feminin, de la Timişoara. Meciurile din competiţie sunt transmise în 148 de ţări din întreaga lume

România debutează astăzi la Europenele de baschet feminin, de la Timişoara. Meciurile din competiţie sunt transmise în 148 de ţări din întreaga lume

Muntenegru, adversara României de azi, a învins joi Cehia FOTO frbaschet.ro

Eurobasket Women 2015 a debutat oficial joi seara cu meciurile de la Timisoara, Oradea, Sopron şi Szombothely. Astăzi, de la ora 20.30, România va juca cu Muntenegru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Patru oraşe din Ungaria şi România, patru grupe preliminare şi 20 de echipe naţionale se întrec la Campionatul European de baschet feminin. 
 
Competiţia este transmisă în 148 de ţări din întreaga lume, dintre care 36 din Europa, ceea ce reprezinta un adevarat record pentru baschetul feminin.
 
Startul intrecerilor de la Timişoara, acolo unde evoluează naţionala României, a fost dat de directorul FIBA pentru Europa, cehul Kamil Novak. La festivitatea de deschidere din Sala Olimpia au participat şi preşedintele Federaţiei Franceze de Baschet, Jean Pierre Siutat, secretarul de stat al MTS, Carmen Tocala, viceprimarul Dan Diaconu şi fostul mare baschetbalist Constantin Titi Popa, singurul roman care a câştigat trofeul EuroLeague, care actualmente este antrenor la echipa feminină a Universităţii din Indianapolis.

În meciul de deschidere de la Timişoara, Muntenegru a învins fără probleme Cehia cu 71-52. Îna doua partidă, Franţa a trecut de Ucraina cu 79-55. 
 
În Grupa B, în Arena Antonio Alexe din Oradea, dupa ce preşedintele forului european Turgay Demirel a dat startul intrecerilor, a urmat meciul Turcia-Polonia, câştigată de naţionala Semilunii cu 57-54. În celalalt joc, Belarus s-a impus în faţa Italiei, în prelungiri, cu scorul de 85-76.

Astăzi intră în cursă şi naţionala României, care, de la ora 20.30, va juca cu naţionala Muntenegrului. În celalălt meci de la Timişoara, Cehia întâlneşte Ucraina, de la ora 18.00. Preţurile biletelor la meciurile din grupele A de la Timişoara sunt de 25 sau 40 de lei, în funcţie de categorie, pentru o singură zi, sau de 110 şi 170 de lei, pentru toate meciurile din fiecare grupă, tot în funcţie de categorie.
 
Iată rezultatele din prima zi:
 
Grupa A
Muntenegru – Cehia 71-52
Ucraina – Franta 55-79
 
Grupa B
Turcia – Polonia 57-54
Belarus – Italia 85-76
 
Grupa C
Letonia – Serbia 60-76
Rusia – Croatia 83-62
 
Grupa D
Suedia – Slovacia 69-72
Lituania – Spania 58-72
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: