Roboţii studenţilor s-au întâlnit la Universitatea Politehnica Timişoara

Roboţii studenţilor s-au întâlnit la
Universitatea Politehnica Timişoara

Tinerii au dat dovada de multa creativitate Foto: R. Bloanca

Un număr de 300 de studenţi au participat în acest sfârşit de săptămână, la Timişoara, la concursul RoboTEC. Evenimentul şi-a propus să stimuleze creativitatea tinerilor şi le-a propus acestora să creeze mici roboţi.

Concursul a avut loc la Universitatea Politehnica Timişoara şi a fost împărţit pe patru probe: Labirint, Urmărirea liniei, Sumo şi Freestyle.

RoboTec are loc în cadrul proiectului iTEC, al Ligii AC, şi a ajuns la cea de a şaptea ediţie, fiind considerat cel mai important concurs din domeniul tehnicii organizat,, în zona de vest a României. În cadrul evenimentului cei mai buni studenţi îşi demonstrează cunoştinţele în domeniul roboticii şi inteligenţei artificială.

Roboţii prezentaţi uimesc prin calitatea realizării. Ovidiu Tirian, de la Hunedoara a prezentat un robot mobil, dotat cu un un braţ articulat. „Are un sistem de locomoţie pe roţi, iar braţul articulat poate muta diferite obiecte. De exemplu dacă există un colet suspect robotul poate fi trimis pentru a transporta acest colet într-o zonă sigură pentru a putea fi detonat”, a declarat hunedoreanul.

Un alt robot cu acelaşi „autor” recunoaşte diferite culori, acesta având mai mult aplicaţii industriale. Poate fi util pe o bandă de lucru, unde diferite obiece sunt colorate diferit şi trebuie selectate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: