Regele Mihai I al României va avea din nou bulevard în Timişoara. „După şase ani, o mare victorie în şedinţa Consiliului Local“

Regele Mihai I al României va avea din nou bulevard în Timişoara. „După şase ani, o mare victorie în şedinţa Consiliului Local“

Regele Mihai I FOTO Arhivă Adevărul

În ultima şedinţă de Consiliu Local Timişoara s-a decis schimbarea denumirii bulevardului “Regele Mihai I", din Piaţa Regina Maria până în Piaţa Mărăşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jurnalistul Flavius Boncea, fost consilier local, decorat în 2011 cu „Medalia Regelui Mihai I pentru Loialitate”, a propus ca bulevardul Republicii din Timişoara să devină bulevardul Regele Mihai I. Boncea a depus o adresă în atenţia primarului Nicolae Robu, a Consiliului Local şi Comisia de Atribuire sau Schimbare de Denumiri la Străzi, Parcuri, Pieţe, în urmă cu şase ani. Regalistul Flavius Boncea cerea să se revină la vechea denumire a bulevardului Republicii, care până în 1948 s-a numit bulevardul Regele Mihai. 
 
“După şase ani, o mare victorie (permiteţi-mi să o consider personală) în şedinţa Consiliului Local de astăzi: Timişoara va avea din nou Bulevardul Regele Mihai! Mulţumiri tuturor celor care au susţinut acest proiect!”, a anunţat Flavius Boncea, pe pagina sa de Facebook.
 
Revenirea la denumirea pe care bulevardul a avut-o până în 1948 ar reprezenta un minim gest de reparaţie morală faţă de cel mai important Cetăţean de Onoare al Timişoarei, susţinea fostul consilier ţărănist Flavius Boncea. 

 
În ultima şedinţă de Consiliu Local s-a decis schimbarea denumirii bulevardului “Regele Mihai I a tronsoanelor; bulevardul Republicii din Piaţa Regina Maria până în Piaţa Victoriei, strada Sf.Ioan, până la strada C.Brediceanu, şi strada Gh.Dima, până în Piaţa Mărăşti.
 

Flavius Boncea alături de Regele Mihai

Citeşte şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: