„Regele asfaltului” face şi lotul 2 din autostrada Timişoara - Lugoj. Firma cu oferta cea mai ieftină a fost descalificată

„Regele asfaltului” face şi lotul 2 din autostrada Timişoara - Lugoj. Firma cu oferta cea mai ieftină a fost descalificată

Munca la Lotul 1 s-a încheiat vara trecută. FOTO: Vali Silaghi

Asocierea firmei lui Dorinel Umbrărescu, Spedition UMB, cu Tehnostrade SRL, a fost desemnată de către Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) drept câştigătoare a licitaţiei pentru tronsonul dinspre Remetea Mare spre Lugoj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania celui supranumit "Regele asfaltului" a executat şi Lotul 1 al autostrăzii Timişoara - Lugoj, între Giarmata şi Remtea Mare, care a fost finalizat cu şase luni înainte de termen. Acel tronson avea, însă, doar 9,5 kilometri, în timp ce Lotul 2 este mult mai mare, 25,6 kilometri.

Firma spaniolă care a oferit cel mai mic preţ în cadrul licitaţiei a fost descalificată. „Oferta depusă de Constructora San Jose/Sevicon Obras e Infraestructuras a fost respinsă în conformitate cu prevederile legale în vigoare (OUG nr. 34/2006 şi HG nr. 925/2006). Motivul principal a constat în neîndeplinirea cerinţelor minime de calificare", se arată în răspunsul CNADNR, citat de redesteptarea.ro.
 
Conform aceluiaşi document, firma lui Umbrărescu a câştigat procedura de achiziţie publică privind „Proiectare şi execuţie autostrada Timişoara-Lugoj, Lot 2" oferta UMB Spedition fiind de 402.850.188,50 lei (fără TVA), adică aproximativ 93 de milioane de euro. În prezent, rezultatul procedurii a fost contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor de societatea Selina SRL.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările