Realitatea cruntă dintr-un mare oraş al ţării. Transportul în comun, un serviciu de nota 6. Primarul speră să ajungă la 8

Realitatea cruntă dintr-un mare oraş al ţării. Transportul în comun, un serviciu de nota 6. Primarul speră să ajungă la 8

O aplicaţie mobilă menită să măsoare gradul de satisfacţie al celor care circulă cu mijloacele de transport în comun dintr-un mare oraş al României arată că serviciul de transport public primeşte doar o notă de trecere.

O firmă de IT din Timişoara, Clien.tips, a pus la dispoziţia Primăriei Timişoara, gratuit, o aplicaţie mobilă prin intermediul căreia timişorenii care circulă cu mijloacele de transport în comun pot să ofere un feedback cu privire la calitatea serviciilor. Potrivit primarului Nicolae Robu, un raport întocmit după primele zile de utilizare a aplicaţiei arată că sute de timişoreni au oferit răspunsuri cu privire la calitatea serviciilor.

Spre exemplu, la întrebarea „Cât de aglomerat a fost mijlocul de transport în comun?”, 224 de repondenţi au spus că a fost aglomerat, iar 139 că a fost extrem de aglomerat. Doar 144 de persoane au spus că nu a fost aglomerat. Dintre cei care au oferit răspunsuri cu privire la frecvenţa cu care circulă mijloacele de transport în comun, 167 au spus că este bună, iar 38 foarte bună. Dintre repondenţi, 94 au spus că se circulă foarte rar şi 208 au spus că se circulă rar.

Provocaţi să dea o notă privind satisfacţia generală privind serviciul de transport public, media celor 506 răspunsuri oferite de timişoreni este de 5.97. „Părerea mea despre transportul în comun oferit de RATT este proastă. Nota 6 este una care nu mă mulţumeşte deloc. Mă aştept ca în urma măsurilor pe care le vom lua să săltăm mult. Pe acolo, în jur de 8. Nu pot avea aspitaţii la mai mult de atât, realist vorbind”, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit primarului, în acest an vor avea loc schimbări la nivelul Consiliului de Administraţie al Societăţii de Transport Public din Timşoara, dorindu-se finalizarea proiectului de reabilitarea a 30 de tramvaie vechi. Robu a mai spus că se lucrează şi la un proiect pentru atragerea fondurilor europene în vederea achiziţiei de tramvaie noi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: