Reacţia dură a unui şofer, martor al unui grav accident petrecut pe autostradă: „Mi-am adus aminte în ce ţară de proşti trăiesc”

Reacţia dură a unui şofer, martor al unui grav accident petrecut pe autostradă: „Mi-am adus aminte în ce ţară de proşti trăiesc”

FOTO Adrian Neamţu/Facebook

Un bărbat a fost rănit în urma unui grav accident petrecut joi pe autostrada Arad – Timişoara după ce maşina în care se afla s-a răsturnat şi a alunecat pe asfalt aproximativ 200 de metri. Un şofer, martor al accidentului a relatat pe pagina sa de Facebook dedicarea pompierilor şi a medicilor, criticându-i în termeni duri pe poliţiştii ajunşi la faţa locului şi pe şoferii care au blocat accesul salvatorilor.

Un bărbat de 63 de ani a fost rănit în urma unui accident petrecut joi pe autostrada Arad – Timişoara. Maşina în care se afla bărbatul s-a răsturnat după ce acesta ar fi încercat să schimbe banda de mers fără să se asigure. Un şofer, aflat în spatele maşinii răsturnate, a postat pe pagina sa de Facebook ce s-a întâmplat după accident, când salvatorii au putut ajunge cu greu la victimă din cauza şoferilor care au blocat autostrada.

„Azi mi-am adus aminte în ce ţară de proşti trăiesc”, a scris pe pagina sa de Facebook, Andrei Neamţu. Bărbatul a povestit că după ce a reuşit, împreună cu un alt şofer să îi acorde victimei primul ajutor, la faţa locului a ajuns şi o ambulanţă SMURD. Ambulanţa era, însă, pe sensul celălalt. Paramedicul a coborât din ambulanţă şi a traversat pe jos autostrada pentru a-i acorda victimei primul ajutor, urmând ca ambulanţa să meargă să întoarcă şi să vină pe sensul pe care a avut loc accidentul. „Povestea continuă...şi totuşi Salvarea nu mai ajungea pe sensul nostrum. După vreo 15-20 de minute,.enorm,.se aud sirenele...departe rău şi nu se mai apropiau...Văd ceva în roşu printre maşini alergând, cu un sac în spate. Era doctoriţa de pe SMURD!!! Maşina lor era blocată de handicapaţii care opriseră maşinile fără să gândească măcar un pic..că cineva va trebui să şi treacă pe langă ei…Incredibil..ca la târgul auto opriseră pe 3 benzi...Cu greu ajunge şi Salvarea...Super profesionişti, tineri, mulţi, implicate”, scrie bărbatul, potrivit căruia după aproximativ 10 minute de la ajungerea Ambulanţei au ajuns şi pompierii, trecuţi şi ei cu greu pe lângă maşinile care au blocat autostrada.

„Surpriza de pe tort vine acum...Apare echipajul de Poliţie, un grăsan şi un scândurel..tipic românesc...ochelari de soare amandoi, aroganţi, ignoranţi, neimplicaţi...Urlu la ei şi le zic să facă ceva, să facă un culoar printre cretini. S-au făcut că nu ma aud. Mă duc şi îl trag de mână pe grăsan şi îmi zice să nu pun mâna pe el că mă legitimează”, mai povesteşte Andrei Neamţu.  

În finalul postării de pe Facebook, bărbatul le mulţumeşte paramedicilor SMURD şi celor doi martori care s-au implicat cu spirit civic, fără panică. „Mi-au dat încredere şi sperantă că nu sunt singurul într-o mare de proşti, care făceau doar poze, ca la maimuţe şi comentau”, a mai scris bărbatul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: