RCM Timişoara se întoarce pe Dan Păltinişanu pentru partida cu Steaua

RCM
Timişoara se întoarce pe Dan Păltinişanu pentru partida cu Steaua

Jucatorii timisoreni revin pe 31 mai pe Dan Paltinisanu. Foto: R. Bloanca

Fanii rugby-ului bănăţean se vor putea întâlni din nou pe „Dan Păltinşanu” cu echipa lor favorită, pe 31 mai, atunci când la Timişoara va veni Steaua. Proprietarul arenei, Consiliul Judeţean Timiş, şi-a dat deja acordul ca rugbiştii să dispute acest meci pe principalul stadion timişorean.

„Vom reveni pe Dan Păltinişanu pentru meciul cu Steaua şi sunt convins că va fi un nou moment de referinţă pentru rugby-ul timişorean. Încurajăm suporterii rugby-ului şi iubitorii de sport din Timişoara să îşi treacă în agendă această dată, de 31 mai, să fie prezenţi în număr cât mai mare la stadion şi, dacă se poate, să stabilim un nou record de audienţă”, a declarat Duşan Filipaş.

Problema clubului este că meciul e programat de la ora 11, iar timişorenii şi-ar dori din nou să joace în nocturnă. „Am început demersurile la federaţie, unde trebuie oricum să cerem acordul de schimbare a locaţiei. Printre propunerile noastre, a fost şi modificarea orei de disputare, dar asta rămâne de văzut. Ne dorim să nu fie programat meciul dimineaţă, ci tot după-amiază sau seara. Dar depinde însă şi de disponibilitatea celor de la TVR”, a mai spus Duşan Filipaş.

Acum important e meciul cu Clujul

Chiar dacă a învins în deplasare cu bonus, formaţia timişoreană nu e neapărat pe placul antrenorului Danie de Villiers. „La nivelul echipei nu suntem cu totul mulţumiţi. Vor fi câteva schimbări, în mod cert, pentru că unii băieţi au muncit foarte mult şi au demonstrat că merită o şansă”, a declarat miercuri Danie de Villiers.

„Va fi o întâlnire pe care o vom trata cu maximă seriozitate şi concentrare. Pentru noi nu există adversari puternici sau slabi în momentul în care intrăm în teren. Obiectivul e însă clar, victorie cu punc bonus”, a declarat Duşan Filipaş.

Singura enigmă pe care staff-ul tehnic o are este cu ce prim 15 se va intra în teren la acest meci. „E dificil pentru un mine ca şi antrenor, ştiam încă de la înainte de acest  sezon, că nivelul echipei e foarte ridicat şi că putem conta pe orice jucător în orice moment. Se spute tot mai mult că trebuie să crezi că într-o echipă de rugby joacă 15 băieţi până nu mai pot, după care intră alţii în locul lor. Noi privim lucrurile dintr-o perspectivă total diferită. Jucătorii noştri ştiu că pentru a-şi câştiga dreptul de a juca, trebuie să muncească foarte mult”, a declarat tehnicianul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: