Răsturnare de situaţie în cazul bărbatului care şi-a omorât ginerele pentru că i-a maltratat fiica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Wiliam a fost condamnat în primă instanţă la şase ani de închisoare, dar în final a primit 10 ani FOTO opiniatimisoarei.ro
Paul Wiliam a fost condamnat în primă instanţă la şase ani de închisoare, dar în final a primit 10 ani FOTO opiniatimisoarei.ro

Curtea de Apel Timişoara a dat sentinţa finală în dosarul în care Paul Wiliam, un bărbat din comuna timişeană Biled, a fost trimis în judecată pentru omor, fiind acuzat că, sub ochii a doi poliţişti, l-a înjunghiat pe concubinul fiicei sale. În primă instanţă, bărbatul a primit o pedeapsă mai blândă.

„Adevărul” a dezvăluit în luna iulie a acestui an modul în care Paul Wiliam, trimis în judecată pentru omor, a ajuns să fie condamnat pentru lovituri cauzatoare de moarte. Concret, Wiliam a fost trimis în judecată pentru că şi-a omorât ginerele, iar totul a început după ce fiica bărbatului, care locuia împreună cu concubinul său în Jimbolia, şi-a sunat tatăl, cerându-i să vină să o ia acasă pentru că iubitul ei a ars-o cu ţigara pe faţă.

După ce Wiliam a luat-o pe fiica sa acasă, concubinul tinerei a încercat să o recupereze, iar de fiecare dată s-a ajuns la scandal, ajungându-se să fie chemată Poliţia. În final, de faţă cu doi poliţişti, Wiliam l-a înjunghiat mortal pe concubinul fiicei sale. Tribunalul Timiş l-a condamant pe bărbat la şase ani pentru lovituri cauzatoare de moarte, considerându-se că fapta bărbatului a venit după mai multe zile în care a fost provocat de ginerele său şi a fost determinată tot de atitudinea victimei care a forţat-o  pe concubina sa să plece din casa părinţilor, iar apoi a încercat să o împingă în maşină, împotriva voinţei sale”.

Sentinţa, modificată la Curtea de Apel

Sentinţa pronunţată de Tribunalul Timiş a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Timişoara. Judecătorii de aici au anulat sentinţa Tribunalului Timiş şi l-au condamnat pe Wiliams la 10 ani de închisoare pentru omor, considerând că „inculpatul a acţionat cu intenţie indirectă, întrucât, deşi nu a urmărit să provoace decesul victimei, a acceptat posibilitatea producerii acestui rezultat”.

„Este adevărat că între cele două familii exista deja, de câteva zile o stare conflictuală. Însă, din probele administrate rezultă că de fiecare dată când organele de poliţie, sesizate de inculpat prin apel de urgenţă, soseau la faţa locului, conflictul era aplanat”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Timişoara. Judecătorii care au pronunţat sentinţa finală mai arată că „nu au existat tensiuni de o asemenea natură care să-l determine pe inculpat să nu-şi menţină autocontrolul raportat la faptele sale”.

În ziua incidentului, fiica inculpatului, majoră, a cedat insistenţelor victimei şi a dorit să se împace cu acesta, inculpatul a apelat din nou 112 şi a exagerat natura conflictului sugerând că victima venise însoţită de mai multe persoane de etnie romă. De asemenea, se constată că la venirea organelor de poliţie, victima se afla în casă alături de concubina sa (fiica inculpatului) şi că nu exista în acel moment vreun conflict. Victima nu avea un comportament violent, s-a supus verificărilor organelor de poliţie şi le-a spus că a venit după concubina sa. Ulterior, inculpatul a fost cel care s-a opus plecării fiicei sale, împingându-l pe S.C. (n.r. - victima) din uşă. Agenţii de poliţie au intervenit. Atât inculpatul, cât şi soţia acestuia s-au opus plecării fiicei lor împreună cu victima. În acest timp, inculpatul s-a înarmat cu acel briceag, apoi a sărit gardul în locul unde se aflau şi discutau fiica lui împreună cu victima, a avut loc o îmbrânceală între cei doi, moment în care inculpatul a scos briceagul şi i-a aplicat victimei o lovitură în abdomen”, se mai arată în sentinţa Curţii de Apel Timişoara, care este definitivă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite