Rănile Mântuitorului din palmele credincioasei Rafila Găluţ. Episcopul de Lugoj propune Vaticanului beatificarea primei sfinte a Banatului

Rănile Mântuitorului din palmele credincioasei Rafila Găluţ. Episcopul de Lugoj propune Vaticanului beatificarea primei sfinte a Banatului

Episcopul de Lugoj a propus-o spre beatificare pe Rafila Găluţ (foto: tgcl.cnet.ro)

Cazul Rafilei Găluţ din Bocsig este un fenomen „stigmata“ care se află în atenţia Vaticanului. Demersurile au fost reluate de PSS Alexandru Mesian, episcopul Lugojului, care a publicat recent o carte prin care semnalează cazul Vaticanului, propunând-o pe Rafila Găluţ spre beatificare. Ar fi prima sfântă greco-catolică a Banatului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rafila Găluţ a fost o ţărancă din judeţul Arad, care între anii 1931-1939 a purtat rănile Mântuitorului, fiind stigmatizată. Misteriosul fenomen s-a petrecut în Episcopia Greco-Catolică a Lugojului, la Bocsig. S-a stabilit că acest caz trebuie cercetat cu multă prudenţă, fiind necesară efectuarea unei investigaţii complexe, arată redesteptarea.ro.

În 1933, Parohia Greco-Catolică Bocsig informează Episcopia de Lugoj (condusă la acea vreme de Episcopul Alexandru Nicolescu, viitor Mitropolit) despre cazul unei tinere, care avea pe atunci 23 de ani şi care se numea Rafila Găluţ. Această tânără era o simplă ţărancă, nu avea pregătire, însă dorise să devină călugăriţă. Din cauza problemelor de sănătate, nu a fost primită la mănăstirea Congregaţiei Maicii Domnului din Blaj.

În 1933, ea se prezintă la părintele paroh Vancu şi îi declară că are viziuni cu Maica Domnului. Îi arată şi semnele patimilor Domnului Iisus Cristos, adică stigmatele de pe trup: semnele cuielor la mâini şi la picioare, semnul suliţei în coasta stângă şi împunsături deasupra frunţii. Acestea erau semne sângerânde.

Rafila a avut prima viziune a Fecioarei în biserică, aceste viziuni repetându-se ulterior pe toată durata vieţii ei, până în 1939. O precizare importantă: Rafila Găluţ nu a fost niciodată căsătorită.

În ultimii ani, la Bocsig se desfăşoară un adevărat pelerinaj, lumea considerând-o sfântă, mai ales că ea avea şi calităţi de clarvăzătoare, pe care le folosea foarte rar. Situaţia se cere rezolvată, având în vedere amploarea fenomenului, despre care a scris şi Arhiepiscopul Ioan Ploscaru, fostul ierarh al Diecezei de Lugoj, mai arată site-ul redesteptarea.ro.

CITIŢI ŞI:

Ce înseamnă beatificare?

VIDEO Silvio Berlusconi a adormit în timpul slujbei de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările