Psihologul Dr. Love, despre micuţii care suferă din cauza părinţilor iresponsabili: „Unele mame îndrăgostite îşi părăsesc copiii pentru a urma diverşi bărbaţi“

Psihologul Dr. Love, despre micuţii care suferă din cauza părinţilor iresponsabili: „Unele mame îndrăgostite îşi părăsesc copiii pentru a urma diverşi bărbaţi“

Copiii au de suferit atunci când există neînţelegeri între părinţi

Psihoterapeutul Cătălin Ilie, cunoscut în Timişoara cu numele de „Dr. Love“, vorbeşte despre cazurile în care copiii suferă din cauza părinţilor iresponsabili.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul Cătălin Ilie, specialist în psihoterapie de cuplu, se confruntă în cabinetul său cu numeroase cazuri în care victime ale părinţilor devin chiar copiii lor. Dr. Love susţine că atunci când există un copil în familia care divorţează situaţiile pot deveni cu adevărat grave.
 
Azi, copiii sunt cei care îmi tocesc canapelele cabinetului! Problemele adulţilor dărâmă copilăria şi contrucţia acestora. Părinţii nu mai pot fi numiţi <stâlp> în dezvoltarea lor. Divorţurile lasă urme adânci, copiii neînţelegând cum <eram toţi împreună iar acum totul s-a destrămat>. Astfel ei devin neîncrezători, scade lipsa stimei de sine şi devin introvertiţi sau extrovertiţi în cel mai negativ mod. Violenţa în familie face ca cei mici să devină agresivi, ei fiind atraşi de lucruri cât mai extreme”, a declarat Cătălin Ilie.  

„Copiii văd şi aud sufletul!”
 
Plecarea părinţilor la muncă în străinătate îi fac pe copii să alegă tot felul de remedii în care să îşi găsească mângâierea; alcolul, drogurile şi ţigările devin cel mai bun prieten al lor. 
 
Copiii aceştia descoperă sexul, un sex abuziv pe care îl numesc iubire de nevoie! Părinţii găsesc tot felul de scuze <pentru ei am făcut asta> , <am vrut să le ofer> , <am îndurat ca să aibe o mamă şi un tată>,  însă toate aceste scuze nu acoperă <mai bine stăteau lângă mine>. Părinţii încep să dea vina unii pe alţii. <Nenorocitul ăla> , sau <mă-sa era o curvă>. Însă nu văd că tocmai cu aceste lucruri provoacă traume şi mai mari pentru că cei mici îşi văd părinţii cu alţi ochi. <Am ascuns şi am încercat să nu vadă ei suferinţa mea> este o altă minciună. Copiii văd şi aud sufletul!”, a spus Dr.Love.
 
Dacă înainte legea la divorţuri dădea copiii mamelor, au apărut în timp excepţii iar taţii sau dovedit a fi la fel de buni şi pricepuţi în creşterea copiilor ca şi mamele. „De-ar fi aşa, pentru că azi copiii sunt crescuţi de bunici”, a adăugat Ilie.

"Înţeleg tot ceea ce faceţi, dar nu vă vor spune pentru că ei sunt cei care vă iubesc autentic"
 
Psihoterapeutul afiră că unul din cele mai grave fenomene apărute azi este abandonul copiilor de către mame îndrăgostite.
 
„Mamele îndrăgostite îşi părăsesc copiii pentru a urma diverşi bărbaţi. Susţin că se simt lipsite de viaţă şi fac acest lucru ca să se <încarece> ca apoi să revină la copii <cu forţe proaspete>. Acest lucru generează o traumă majoră în sufletele copiilor. Ei nu sunt proşti, doamnelor! Înţeleg tot ceea ce faceţi, dar nu vă vor spune pentru că ei sunt cei care vă iubesc autentic. Eu sunt cel care ascultă toate aceste poveşti. Banii pe care voi îi trimiteţi pentru haine ei îi cheltuie în cabinet pentru a înţelege ceea ce aţi făcut. Ei sunt cei care strigă: <Nu vreau playstation, nu vreau ciocolată, vreau ca mama şi tata să fie acasă, măcar acum de sărbători>. Ei sunt cei care plătesc greşelile voastre, pentru că nu ei au vrut case mari şi maşini şi mai mari, laptopuri în fiecare cameră şi plasme pe fiecare perete. Toate aceste mofturi pentru care aţi făcut credite sunt ale voastre, dar le puneti în spatele copiilor!”, a mai declarat Cătălin Ilie.
 
„Şi dacă ajunge cel mai bun muzician tot traumatizat este. Pentru că el s-a închis în muzică. Are lauri, cupe, premii, însă numai el ştie care a fost preţul? La el va apare problema de neîncredere în iubire, pentru că vezi că însuşi părinţii care te-au conceput se despart”, a concluzionat Cătălin Ilie.

Citiţi şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările