UPDATE Mii de oameni protestează la Timişoara. „Balada lui Dragnea“ a fost cântată live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul din urmă de la Timişoara a adunat în Piaţa Operei din oraş mii de persoane FOTO Ştefan Both
Protestul din urmă de la Timişoara a adunat în Piaţa Operei din oraş mii de persoane FOTO Ştefan Both

Mii de timişoreni s-au adunat în centrul oraşului în seara zilei de duminică, 29 ianuarie, pentru a protesta împotriva ordonanţelor privind graţierea şi modificarea codurilor penale, iniţiate de Guvernul Grideanu.

UPDATE: Protestul de la Timişoara s-a încheiat în jurul orei 20.30 fără incidente. La acţiune au participat aproximativ 7.000 de persoane. 

UPDATE 19.00: Potrivit reporterului „Adevărul” aflat în mijlocul protestatarilor, la manifestaţia de la Timişoara participă peste 6.000 de persoane. Protestatarii au ajuns în faţa Prefecturii Timiş. 





UPDATE 18.40: Reporterul „Adevărul” prezent la eveniment estimează o prezenţă de peste 6.000 de persoane. Protestatarii au plecat în marş spre Prefectura Timiş.


 

UPDATE: Marilena Mihăilescu, tânăra din Timişoara care a compus Balada lui Dragnea, „Cine te-a făcut om mare, măi Grindeane, măi Grindeane”, a mers la protestul din Piaţa Operei cu chitara, interpretând piesa live. 





UPDATE: Timişorenii s-au adunat, începând cu ora 17.00, în Piaţa Operei din Timişoara pentru a protesta împotriva intenţiei Guvernului de a emite o ordonanţă de urgenţă pentru graţierea unor pedepse şi o ordonanţă de modificare a Codului Penal. În faţa Operei din Timişoara sunt adunate câteva mii de persoane care afişează pancarde ca: „Grindene, cu trupa ta faci de râs Timişoara”, „Învăţământul piere, Guvernul vrea graţiere” sau „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”. 

 

Protestul organizat în urmă cu o săptămână, la Timişoara, faţă de două ordonanţe de urgenţă care vizează graţierea şi modificarea unor prevederi din Codul Penal se repetă duminică 29 ianuarie, de la ora 17.00. „Acum ştim că putem” este sloganul sub care a fost organizat protestul de duminică seara de la Timişoara. Evenimentul a fost anunţat pe Facebook, unde 3.000 de persoane au spus că vor participa la acţiune.

Protest gratiere Timisoara 2017 FOTO Stefan Both
Protest gratiere Timisoara 2017 FOTO Stefan Both
Protest Timişoara graţiere 29 ianuarie FOTO Stefan Both
Protest Timişoara graţiere 29 ianuarie FOTO Stefan Both

„Avem voinţă, avem putere şi nu ne vom lăsa până când nu se iau măsuri concrete. Vrem garanţii certe că democraţia va continua să existe în România, vrem ca prioritatea celor care conduc ţara să fie binele cetăţenilor, nu propriul lor buzunar! Nu acceptăm sub nicio formă ca ţara să fie distrusă pentru a satisface interesele câtorva hoţi condamnaţi penal. În orice ţară civilizată astfel de lucruri sunt de neconceput!”, se arată în anunţul prin care timişorenii sunt chemaţi să protesteze. „Avem acum confirmarea că guvernul nu a renunţat la ideea celor două ordonanţe. Probabil că trebuie să-i spunem mai tare că nu le vrem!”, mai arată organizatorii protestului de la Timişoara.

Urmăriţi timişoara.adevarul.ro pentru a vedea cum se desfăşoară protestul de la Timişoara. 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite