Proiectul care va schimba faţa Timişoarei. Singurul cartier din România gândit pentru pietoni şi biciclişti FOTO

Proiectul care va schimba faţa Timişoarei. Singurul cartier din România gândit pentru pietoni şi biciclişti FOTO

Proiectul cartierului ISHO din Timişoara FOTO Facebook/ISHO

Lucrările pentru proiectul imobiliar multifuncţional din zona Take Ionescu (pe terenul fostei fabrici ILSA) au demarat în toamna anului trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

ISHO - cartierul viitorului de la Timişoara, va fi ridicat terenul pe un tern de cinci hectare, pe care s-a aflat cândva fabrica ILSA. Proiectul imobiliar va aduce 1.200 de apartamente, dispuse în mai multe clădiri, cu o înălţime de 5-6 etaje înspre canalul Bega, ajungând la imobile înalte spre bulevardul Take Ionescu.
 
ISHO este singurul cartier din România gândit pentru pietoni şi biciclişti. „Adevăratul lux e atunci când eşti independent de mijloacele de transport poluante şi respiri aer curat, atunci când cu bicicleta sau pe jos e mai aproape decât cu maşina”, spun dezvoltatorii proiectului ISHO.
 
Investiţia rezidenţială va fi completată de un proiect de birouri de nouă generaţie şi va avea o componentă generoasă de servicii şi lifestyle deservind întregul areal cuprins între Punctele Cardinale şi Piaţa Badea Cârţan.

 
Se va acorda un interes special amenajării şi integrării urbane, se vor crea o serie de servicii şi funcţionalităţi attractive: un parc nou, locuri de joacă pentru copii, gym prevăzut cu piscină sau pistă de alergat.  

Nu vor lipsi: restaurante, cafenele, brutărie şi terase, un after-school propriu pentru copiii care locuiesc în ISHO, spaţiu cultural ce va găzdui evenimente şi expoziţii, debarcader pentru relaxare şi propria staţie de vaporetto, policinică, farmacie şi alte servicii medicale.

 
„Investiţia este una de anvergură: vorbim de primul cartier nou, în adevăratul sens al cuvântului, construit în Timişoara după Revoluţie, cu toate funcţiile pe care o asemenea investiţie le înglobează. Vom construi apartamente moderne, de calitate, birouri de nouă generaţie şi vom completa întregul concept cu o componentă coerentă de servicii, funcţiuni culturale, sportive şi de educaţie”, a spus Ovidiu Şandor, dezvoltatorul proiectului. Antreprenorul timişorean este cunoscut la nivel naţional în special pentru dezvoltarea cu succes a proiectelor City Business Centre Timişoara şi The Office Cluj Napoca.
   

Va fi dezvoltată, în colaborare cu Primăria Timişoara, o soluţie care să asigure oraşului o legătură coerentă pe relaţia Nord – Sud, care va prevedea inclusiv construcţia şi integrarea unei noi străzi ce va străbate terenul pentru a face legatura între bulevard şi malul Begăi. De asemenea, se va construi un nou pod peste Bega pentru fluidizarea traficului.
 


Terenul de cinci hectare pe care s-a aflat fabrica ILSA a fost curăţat şi pregătit pentru începerea construcţiilor.

Citeşte şi:
citeste totul despre: